Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,669.18
+3302.77
Ethereum
$3,100.20
+114.84
Litecoin
$80.74
+0.06
DigitalCash
$29.52
+1.7
Monero
$118.00
+3.94
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.68
Dogecoin
$0.15
+0.01

FinCEN’in Önerdiği Kripto Kuralları İçin Yorum Süresi Uzatıldı

0 524

FinCEN’in Önerdiği Kripto Kuralları İçin Yorum Süresi Uzatıldı

Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN), kripto borsalarını belirli işlemleri kaydetmeye veya raporlamaya zorlayacak tartışmalı yasa tasarısı için yorum süresini uzattı.

Geçen ay sunulan tasarılar, borsaların günde 3.000 doların üzerinde bir miktarı bireysel kripto cğzdanlarına aktaran müşteriler için isim ve adres bilgilerini saklamasını gerektiriyordu. Ek olarak, borsaları günde 10.000 doların üzerinde işlem yapan müşteriler için rapor vermeye zorlayacaktı.

Başlangıçta kamuya açık yorumlar için son tarih, genelde 60 gün olan süreden çok daha kısa bir süre sonrayaydı: 4 Ocak.8 Ocak itibariyle 65.000’den fazla yorum sunuldu ve bunların büyük çoğunluğu önerilen düzenlemeye karşı çıktı.Compound Finance’in kripto avukatı ve Baş Hukuk Müşaviri Jake Chervinsky, bugünkü kararla ilgili olarak “Bu, yasanın geçmeyeceğini garanti etmez, ancak bizi 20 Ocak’tan sonra bir tarihe götürür ve Biden yönetimine kalır,” dedi.

‘Kripto sektörü için büyük bir kazanç’

Circle CEO’su Jeremy Allaire, bugünkü karara atıfta bulunarak bunu “sektör için büyük bir kazanç” olarak nitelendirdi ve ekledi

“BU KONU ŞİMDİ HAK ETTİĞİ GİBİ UYGUN BİR ZAMAN ALACAK. BU SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN FİNCEN İLE ÇALIŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ.”

Önerilen kuralı, Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Trump yönetiminden kripto endüstrisine bir “veda hediyesi” olarak adlandırmıştı. Bu durumu ilk kez açıklayan Armstrong, Kasım 2020’de açıklama yapmıştı. Ayrıca Kripto topluluğundaki birçok kişi, bazılarının mevcut ABD Hazine Bakanlığı Başkanı Steven Mnuchin tarafından kripto para birimlerine karşı bir ayrılık olarak görülen bu teklife karşı yorum yapmaya çağırmıştı. Bunun yanı sıra Brian Armstrong, 30 Aralık 2020 tarihli bir blog gönderisinde, teklifin kullanıcıların gizliliğine “çok büyük bir saldırı” olacağını belirtmişti. Kullanıcıları, yorumların kapanacağı 4 Ocak tarihinden önce FinCEN’e fikirlerini iletmeye çağırmıştı.

Çok sayıda eleştirmen, bazı projelerin önerilen kurala uymasının teknik olarak imkansız olacağını defalarca iddia etti. Burada bahsettikleri durum, sağlanacak ad veya adres bilgilerine sahip olmadıklarından; özellikle akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan protokoller için geçerli.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.