Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+1252.49
Ethereum
+23.07
Litecoin
+0.97
DigitalCash
+1.24
Monero
+4.58
Nxt
-0
Ethereum Classic
+0.24
Dogecoin
0

Flash Haber: KBC Coin Kurucuları, Ponzi Oluşturma Suçundan Tutuklandı

0 495

Kripto para birimi KBC Coin kurucuları olduğu iddia edilen 4 kişi Ponzi oluşturma suçundan tutuklandı.

Times of India’da yer alan habere göre, Hindistan Kriminal Soruşturma Dairesi (CID), KBC Coin kurucuları olduğu iddia edilen Vijay Prajapati, Dhiraj Patel, Kamruddin Syed ve Ashi Shaikh’ı tutukladı. Habere göre CID, KBC’nin bir Ponzi Şeması olduğunu savunuyor.

KBC’nin 6 ay önce piyasaya sürüldüğü bildirildi ve fiyatı o zamandan beri değişmedi. KBC paralarının, her bir partide 10 paisase verildiği ve kısa sürede 10 rupi değerine yükseleceğine söz verildiği belirtiliyor. Bu sayede 100 kat yatırım getirisi elde edildiği belirlendi.

Bir CID yetkilisi, Baljeetsingh Lashkariya adlı bir kişi, “zincirdeki ilk yatırımcının, yatırımcıların son çemberinden bir teşvik alacağını” söyleyerek, Piramit programı üzerinden KBC’yi teşvik etti. Bu teklif, şirkete daha fazla yatırımcı getirilmesinde büyük rol oynadı. Lashkariya ve başka bir destekçi olan Mohan Patel’in “yeraltına” geçtiği bildirildi.

Daha önce de bildirildiği üzere Hindistan’da yasa koyucular ülkenin kripto karşıtı yasalarını ihlal ettiği edenler için yasa teklifi verdi. Buna göre yasayı ihlal edenlere 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Bu tasarı, “Kripto Para Birimlerinin Yasaklanması ve Resmi Dijital Para Birimi Faturalarının Düzenlenmesi 2019” önergesinin bir parçası olarak sunuldu.

Bu tasarının ilk taslakları, Hindistan’daki kripto faaliyetlerini nisana kadar yasaklamak için ortaya çıktı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.