Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Federal Bankalar Bitcoin Saklama Hizmeti Verecek

0 278

Federal Bankalar Bitcoin Saklama Hizmeti Verecek.

22 Temmuz tarihli duyuruya göre, Office of the Comptroller of the Currency (Para Birimi Saymanlık Ofisi, OCC) tarafından, federal imtiyazlı bankalara kripto para birimi saklama izni verilecek.Bir başka deyişle, ABD’de yer alan devlet bankaları Bitcoin vb. kripto para birimleri için saklama ve hesap oluşturma hizmeti sunabilecekler.

Bankacılığın geleceğinde kripto paralar var

Bugüne kadar bankacılık kurumları tarafından şüpheli yaklaşılan kripto para birimleri için ne bir saklama ne de mevduat hesabı hizmeti bulunuyordu. OCC tarafından verilen izinle bundan böyle ABD’li bankalar kripto para saklama hizmeti sunabilecekler.

OCC konuyla ilgili şunları yazdı:

“OCC; finans piyasalarının teknolojiyi daha fazla benimsemesi, bankalar ve diğer hizmet sağlayıcılarının müşterileri için geleneksel hizmetlerin yanı sıra yeni teknolojileri de içerecek yenilikçi yollardan yararlanmaları konusunda günbegün artan ihtiyacın bulunduğunu kabul ediyor.”Duyuruda, yeni düzenlemenin “ulusal bankalar ve her büyüklükteki federal finans kurumu için geçerli olduğu” ifade edildi.

Sayman Brian Brooks da benzer şekilde ABD’deki bankacılığın modernleştirilmesinin bir parçası olarak “geleneksel kasalardan sanal kasalara kadar, müşterilerin yeni nesil finansal hizmet ihtiyaçlarını karşılayabilmeliyiz” açıklamasında bulundu.OCC’nin gönderdiği yazıda ayrıca, kripto varlıklara ait saklama hizmeti sunmak için herhangi bir fiziksel gereksinim olmadığını, sadece kripto cüzdanlarının anahtarlarına erişmenin yeterli olduğu söylendi. Bu noktada, Andreas Antonopoulos’un ünlü “anahtarlar sizin değilse, coin de sizin değildir” sözü akıllara geliyor.

OCC şu vurguyu yapıyor:

“[Saklama hizmetinden yararlanmak için] dijital sertifikalarla bağlantılı olarak kullanılan şifreleme anahtarları ulusal bankalara emanet edilmeli, zira anahtar emanet hizmeti, fiziksel güvenlik ile eşdeğerdir.”

Brooks yönetiminde OCC kriptoya daha ilgili

Coinbase’in ekibinden OCC’ye transfer olan Brian Brook, ABD finans sisteminde kripto para hizmetlerinin hızlı biçimde gelişmesini sağlıyor.Kripto varlıklara destek sunmak isteyecek uluslararası bankaların da ortaya çıkması bekleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.