Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Ethereum (ETH) ağı 1 trilyon dolara koşuyor!

0 472

Ethereum (ETH) ağı 1 trilyon dolara koşuyor!

Ethereum (ETH) ağında gerçekleşen işlem hacmi, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinin etkisiyle, Bitcoin’in (BTC) günlük işlem hacminin ikiye katladı.

Kripto piyasasına ait veriler paylaşan Messari’ye göre, Ethereum işlem hacmi için 30 günlük hareketli günlük ortalama şu anda 7 milyar dolar ve Bitcoin üzerindeki işlem hacmi ise 3 milyar dolardan az.Messari’nin iddiasına göre, mevcut eğilim devam ederse Ethereum, takvim yılı boyunca toplam transfer miktarını 1 trilyon dolara çıkaracak. Bu da açık blockchain ağları için rekor olarak tarihe geçecek.Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla en güçlü olduğu dönem, yarım milyar hacme ulaştığı 2018 yılıydı. O sene Bitcoin, 849 milyon dolar işleme ulaşmıştı.

Bitcoin için yapılan tahminlerde, bu sene 800 milyon doların üzerinde işlem gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Yearly transaction value for Bitcoin and Ethereum: Messari

Messari’den Ryan Watkins, Ethereum’daki hacim artışını ERC-20 stablecoin işlemlerindeki artışa bağlıyor. Tether (USDT) işlemlerinin çoğu şu anda Ethereum üzerinde gerçekleşiyor ve MakerDAO’nun DAI stablecoin’ine dayalı talep artışı yüzde 600’den fazla.

Watkins ayrıca, merkeziyetsiz borsalar (DEX) sayesinde oluşan zincir üstü likiditenin arttığını, Uniswap ve Curve ile eylül ayında toplam 20 milyar dolardan fazla hacim üretildiğini belirtti. DEX’ler artık toplam borsa hacimlerinin yüzde 13,6’sından fazlasını temsil ediyor.Merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründe kilitli tutulan Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) değeri 4 milyar dolara yaklaştı.Öte yandan Ethereum ağının yerel tokeni Ether ile birikim yapan balinalar, uzun vadeli yatırıma geçmeye başladı. Haberi yapıldığı üzere borsalardaki ETH’lerin beşte birinden fazlası soğuk cüzdanlara aktarıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.