Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,310.25
+3071.55
Ethereum
$3,110.67
+85.3
Litecoin
$81.37
+0.76
DigitalCash
$29.61
+1.5
Monero
$114.55
+0.41
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.17
+0.49
Dogecoin
$0.15
+0.01

“En Organik Bitcoin Pump’ı” Diyen Ünlü Analist BTC Beklentilerini Açıkladı

0 306

“En Organik Bitcoin Pump’ı” Diyen Ünlü Analist BTC Beklentilerini Açıkladı.

Kasım ayındaki sert rallisine rağmen Bitcoin (BTC), 15.000 doların üzerinde konsolide oluyor. Bu sırada zincir üstü analist Willy Woo, üç ana nedenden dolayı bir “blow-off top”un olası olmadığını söylüyor. “Blow-off top”, bir varlığın fiyatında ve işlem hacminde, keskin ve hızlı artışı gösteren bir paterndir; ardından genellikle hızlı bir düşüş görülür.

Willy Woo’ya göre bu tarz bir hareketin görülmeyecek olmasının nedenleri ise şunlar: borsalardaki fon çıkışının artması, “HODLer” sayısındaki artış ve yatırımcıların çoktan kar elde ettiğini gösteren veriler.

Bitcoin, bireysel cüzdanlara taşınıyor

Glassnode’dan alınan verilere göre Ekim ayı sonlarında yüklü miktarda Bitcoin borsalardan taşındı. Woo, yatırımcıların ticaret platformlarından kişisel cüzdanlara para aktardığını gösterdiği için bu metriğin iyimser olduğunu söylüyor. Bu durum, kullanıcıların BTC’lerini uzun vadeli bir yatırım stratejisiyle tuttuklarını gösterir.

Analist, son beş yıldır yalnızca bir günde taşınan Bitcoin miktarının rekor kırdığını belirtti:

“İNANILMAZ YÜKSEK MİKTARLARDA COİN’LER TOPLANDI VE BİREYSEL CÜZDANLARA TAŞINDI. BU, 5 YILLIK GRAFİKTE EN YÜKSEK TAŞIMANIN GERÇEKLEŞTİĞİ GÜNE İŞARET EDİYOR.”

“HODLer” sayısı artıyor

Kripto para piyasasında, uzun süredir Bitcoin tutanlar “HODLer” olarak adlandırılıyor. BTC’yi uzun süre, çoğu zaman bir yıldan fazla tutma eğilimindedirler.

Woo, HODLers sayısının çok-yıllık yeni zirvelerle sonuçlanan sert artışın başlamasından önce de önemli ölçüde arttığını söyledi. HODLer sayısı, BTC’nin 2017 Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasından sadece birkaç ay önce olan Ekim’den bu yana en büyük artışı kaydetti. Woo şu ifadeleri kullandı:

“BU PUMP’TAN ÖNCE, BLOCKCHAİN’DE GÖRÜLEN YENİ HODLER’LARIN SAYISI ÇOK YÜKSELMİŞTİ. ŞAKA YAPMIYORUM. BU BÜYÜKLÜKTEKİ EN SON ALIM EN SON EKİM 2017’DE GÖRÜLDÜ. YANİ BTC’NİN 2017 ÇILGINLIK AŞAMASINA GİRMESİNDEN BİR AY ÖNCE.”

Cointelegraph yazarı Joseph Young’a göre yüksek HODLer sayısı, yükseliş trendinin arkasındaki gerçek perakende talebini gösterdiği için önemli bir metriktir. Bir BTC rallisi, öncelikle vadeli işlemler piyasası tarafından yönetiliyorsa, büyük bir geri çekilmeye karşı savunmasız hale gelebilir.

Derin bir düzeltme görülmesi riski düşük

Bitcoin Harcanan Çıktı Kar Oranı (SOPR), yatırımcıların gerçekleşmemiş karlarından kar elde edip etmediklerini gösteren bir göstergedir. Glassnode’un verileri, geçen hafta oldukça yüksek sayıda yatırımcının kar elde ettiğini gösteriyor. Bu, büyük bir kar satışı tehdidinin daha düşük olduğunu gösteriyor çünkü yatırımcılar; bu paralar piyasa alıcıları tarafından emildiği için kârlarını çoktan gerçekleştirmeye başladılar.

Bitcoin SOPR göstergesi. Kaynak: Glassnode
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.