Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.29
+1208.82
Ethereum
$3,562.37
+67.8
Litecoin
$94.50
-0.6
DigitalCash
$38.50
+0.79
Monero
$136.55
-0.77
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.36
+0.48
Dogecoin
$0.22
+0.02

Dünyanın En Büyük İkinci Bankası, Bitcoin ile Alınıp Satılabilir Tahvil İhraç Edecek

0 285

Dünyanın En Büyük İkinci Bankası, Bitcoin ile Alınıp Satılabilir Tahvil İhraç Edecek

China Construction Bank (CCB), bir blockchain üzerinden 3 milyar dolarlık borç senedinin ihracı için Hong Kong merkezli dijital varlık borsası Fusang’a başvurdu.

South China Morning Post’un Çarşamba günkü haberine göre tokenize edilmiş tahvil belgeleri; devlete ait bankanın Malezya şubesi aracılığıyla, yaklaşık üç aylık bir süre boyunca ihraç edilecek.

Dijital menkul kıymetler Fusang borsasında Bitcoin ve ABD doları ile takas edilebilir olacak. Alım satımın bu Cuma başlaması planlanıyor.

Habere göre Fusang’ın CEO’su Henry Chong,  Fusang’ın başarılı olması durumunda yuan da dahil olmak üzere diğer para birimlerindeki sertifikaların ihracı için “Dört Büyük” Çin bankasıyla birlikte çalışmayı planladığını söyledi.

Blockchain ihracı ile, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük ikinci bankası olan CCB, geleneksel olarak finansal aracılarla ilişkili maliyetleri azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, borçlanma araçlarını, bireysel yatırımcıların erişimine açmak için daha düşük miktarlarda sunacak.

Tahviller, harcama yükümlülüklerini desteklemek için bir hükümet veya şirket tarafından ihraç edilen, alınıp satılabilir borç senetleridir. Çin tahvilleri genellikle on binlerce yuan (4.000 doların üzerinde) karşılığında alınıp satılabilirler. Bu durum, tahvillerin çoğunlukla kurumsal ve profesyonel yatırımcılar için erişilebilir oldukları anlamına gelir.

Banka, belgeleri minimum 100 dolar karşılığında temin ederek bu giriş engelini azaltmayı hedefliyor. Rapora göre, diğer bankalarda sunulandan daha yüksek olarak %0,75 getiri sunacaklar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.