Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,168.68
+645.01
Ethereum
$3,094.93
+25.16
Litecoin
$81.29
+0.2
DigitalCash
$29.99
+0.81
Monero
$120.51
+2.88
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.35
+0.11
Dogecoin
$0.15
0

Dolar İçin “En Kötü Yıl” Öngörülürken Bitcoin ve Altın Yarar Sağlıyor

0 454

Dolar İçin “En Kötü Yıl” Öngörülürken Bitcoin ve Altın Yarar Sağlıyor.

Bitcoin (BTC), tanıdık bir düşman olan ABD dolarının (USD) “ölümüyle” 2021’i bol rekorlu olarak geçirebilir. Çeşitli kaynakların bu hafta belirttiği gibi, USD çeşitli para birimleri karşısında neredeyse üç yılın en düşük seviyelerine geriledi ve İsviçre frangı karşısında son beş yılın en düşük seviyesinde işlem görüyor.

Analist: Uzun vadeli eğilim “açıkça dolar zayıflığı”

Cointelegraph’ta yer alan habere göre dolardaki zayıflık, Bitcoin için güce dönüşme eğiliminde ve 2020, ABD doları para endeksinin (DXY) fiyat eğilimi için güvenilir bir ölçüt haline geldiği bir yıl oldu.

BTC/USD (siyah) – Altın (mavi) – DXY (turuncu) 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

2020 boyunca ters bir korelasyon gözle görülür haldeydi ve Bitcoin’in DXY ile ilişkisi daha yakın zamanda bozulurken; analistler yeni düşüklerin kripto para birimi için iyi olduğuna ikna oldular. Yenilenen küresel ekonomik iyileşme umutları ile yeni bir koronavirüs teşvik paketinin birleşimi, doları baltalayan en son tehditler oldu. DXY, Nisan 2018’den bu yana en düşük seviyesi olan 91.1’e Salı günü ulaştı.

Tempus’un ticaret ve ticaretten sorumlu başkan yardımcısı John Doyle, Reuters’a, “Umutlar suya düştükten sonra iki partili bir teşvik anlaşmasının yapılabileceğine dair bir rapor alırsanız, bu sadece riskleri artırmak ve doları satmak için başka bir nedendir” dedi.

ABD doları para endeksi (DXY) haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Altın hayranı ve Bitcoin düşmanı Peter Schiff bile, dolar konusunda HODLer’lar ile hemfikirdi. Çarşamba günü Schiff, “ABD doları, Ocak 2015’ten bu yana İsviçre frangı karşısında en düşük seviyesinde işlem görüyor,” dedi. Ayrıca şunları ekledi:

“BU OLACAK ŞEYLERİN HABERCİSİ. İSVİÇRE FRANGI BAŞI ÇEKİYOR, ANCAK YAKINDA DİĞER PARA BİRİMLERİ DE ABD DOLARI KARŞISINDA DEĞER KAZANACAK. 2021, EN AZINDAN 2022’YE KADAR, ABD DOLARI İÇİN ŞİMDİYE KADARKİ EN KÖTÜ YIL OLABİLİR.”

Bitcoin ve altcoin fon yöneticisi Grayscale, altın için “kazayla” satın alma sinyali veriyor

Altın konusunda ise, Schiff’in sadakati; yakında ödüllendirilebilir. Kıymetli metal mevcut cansız performansından geri dönüyor gibi görünüyor.

Bir analiste göre, kripto para birimi varlık yönetimi devi Grayscale’in kurucusu Barry Silbert, piyasanın altının dibe vurduğuna inandığını gösteren bir hareket olan “altın değil, Bitcoin (Bitcoin-not-gold)” reklamlarını bu ay geri getirdiğini doğruladı.

Makro yatırımcı Dan Tapiero, bunun “Altın trader’ları için büyük bir satın al sinyali” olduğunu söyledi:

“EVET, BARRY PARLAK BİR İŞ ADAMI, VİZYON SAHİBİ BİR BİTCOİNER VE HARİKA BİR ADAM; ANCAK BİR TRADER VE PORTFÖY YÖNETİCİSİ DEĞİL. BU REKLAMI EN SON, %30’LUK ALTIN RALLİSİNİN BAŞLAMASINDAN GÜNLER ÖNCE, MAYIS 2019’DA YAYINLANMIŞTI.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.