Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Craig Wright : Satoshi Nakamoto isminin kökeni ile ilgili belge açıkladı

0 309

Craig Wright : Satoshi Nakamoto isminin kökeni ile ilgili belge açıkladı .

19 Aralık’ta sektör haberleri Modern Consensus tarafından yayınlanan bir röportajda Wright, görüşmecisine 5 Ocak 2008 tarihli JSTOR akademik dergilerinin dijital veritabanından bir makaleyi temsil eden bir belge gösterdi. Makale, Japonya’da 1715 ve 1746 yılları arasında yaşayan Tominaga Nakamoto adlı bir kişi hakkında. Belge ayrıca aşağıdaki el yazısı notları da içeriyordu:

Nakamoto Japon Adam Smith. Dürüst Defter + Mikro Nakit. Satoshi Akıllı Tarih. Çok zor değil.”

Nakamoto: Japon Adam Smith

Wright’a göre, Tominaga Nakamoto’nun onuruna Nakamoto adını seçti. El yazısı not, onu modern ekonominin babası olarak kabul edilen Adam Smith ile karşılaştırır. Nakamoto’nun ekonomik fikirlerinin adını seçmesinin nedeni olup olmadığı sorulduğunda, şunları yanıtladı:

“Kısmen evet. Para ve dürüst para ve şeylerin rasyonel doğası hakkında yazdı. O zamanki shogun [feodal hükümdar] mali kriz ve ekonomik kemer sıkma içindeydi. […] Onun tanımını seviyorum ve kardeşi Tōka’ya girdim. ‘Nakamoto dik ve sessizdi, ancak sabırsızdı’ ve diye düşündüm: ‘Bu benim gibi geliyor.’ ”

Takma adın ilk sözcüğü Satoshi söz konusu olduğunda, Wright bunun “akıllı öğrenme” anlamına geldiğini söylüyor. Bu, atalarının fethettiği bilgiye erişimi olan bir kişiyi ifade ediyor. Wright, Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ederken, Kasım ayında da davacıya Kleiman mülkünün kendisine karşı başlatılması durumunda 500.000 BTC (3.7 milyar $) tutarında bir anlaşmayı finanse edemeyeceğini bildirdi . Dave Kleiman, Nisan 2013’te ölen Bitcoin ve blockchain teknolojisinin arkasındaki ilk geliştiricilerden biri olduğuna inanan bir siber güvenlik uzmanıydı. David’in kardeşi Ira Kleinman liderliğindeki Kleiman’ın mülkü, geçen yıl Şubat ayında Wright’ı geliştiricinin ölümünden sonra 5 milyar doların üzerinde – yüz milyar Bitcoin çalmakla suçladı. Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin blok zincirindeki orijin bloklarını, Satoshi blokları olarak adlandırdığı ve sonuç olarak adresinde önemli sayıda madeni paraya sahip olduğu bilinmektedir .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.