Çin’de bir grup ticari devlet bankası, iddiaya göre Çin’in ulusal dijital parası dijital yuan için tasarlanmış dijital cüzdanın büyük ölçekli iç testine başladı.

Reuters’ın 5 Ağustos tarihli haberine göre bankalar, cüzdan uygulamasını Çin’in merkez bankası dijital para birimi ile para aktarmak ve ödeme yapmak için test ediyor. Gelişme, ilk olarak Çin’in devlet destekli gazetesi 21st Century Business Herald’a Shenzhen gibi şehirlerde testlere dahil olan devlet bankalarının çalışanları aktarmıştı.

Yeni gelişme, Çin’in dijital yuan geliştirme çalışmaların önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Çin’in merkez bankası Çin Halk Bankası (PBoC), 3 Ağustos’ta Çin’in 2020’nin ikinci yarısı için önceliklerinde dijital yuan gelişimini aktif olarak desteklemenin yer aldığını söyledi.

Çin, kripto mevzuatı bakımından en sıkı ülkelerden biri olsa da, ulusal dijital para gelişimi konusunda dünyaya öncülük ediyor. Çin merkez bankası, dijital para elektronik ödemesi olarak adlandırdığı CBDC çalışmalarını istikrarlı olarak sürdürüyor. Çin, nisan ayında projenin pilot testlerini Shenzhen, Chengdu, Suzhou ve Xiongan şehirlerinde başlattı.