Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,293.11
+757.12
Ethereum
$3,096.79
+25.26
Litecoin
$81.63
+0.48
DigitalCash
$29.92
+0.75
Monero
$118.28
+1.67
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.39
+0.13
Dogecoin
$0.16
0

CCID, Kripto Paralarla İlgili Yeni Derecelendirmeleri Yayınladı

0 353

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) altında çalışan bir Çin bilişim medya girişimi olan CCID Research, 13. Küresel Kamu Blok Zinciri Teknoloji Değerlendirme Endeksi’ni yayınladı. Buna göre, EOS birinci sırada yer aldı. Ardından Ethereum ve TRON izledi. Bitcoin ise 11. sıraya yükseldi.

CCID, Mayıs 2018 tarihinden bu yana düzenli olarak kripto paralarla ilgili üç kategoride derecelendirme yapıyor ve bunları kamuoyu ile paylaşıyor. Kripto para birimleri, “temel teknoloji”, “uygulanabilirlik” ve “yaratıcılık” olmak üzere üç kategoride değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeler sonucu kripto para birimleri her ay farklı sıralara geçiş yapabiliyor.

“Temel teknoloji”, “uygulanabilirlik” ve “yaratıcılık” kategorilerinde bireysel puanlamaya tabi tutulan kripto para birimleri, ardından bu üç kategorinin toplam puanına göre derecelendiriliyor. Daha sonra hazırlanan bu liste, Çin’de önemli miktarda sayısı olan kripto para birimleri yatırımcıları için önemli bir liste haline geliyor.

Temmuz ayı derecelendirmesi

13. Küresel Kamu Blok Zinciri Teknoloji Değerlendirme Endeksi’nde EOS yine birinci sırada. EOS, 153.1 puan ile birinciliğini koruyor. TRON (TRX), bir önceki listede ikinci sıradaydı; bu ay üçüncü sıraya geriledi. TRX’in ikinci sıradaki yerini ise Ethereum (ETH) aldı. TRX’in 1 sıra gerilemesinin sebebinin, Justin Sun‘ın beklenen Warren Buffett yemeğini iptal etmesi olabileceği belirtiliyor.

Dördüncü ve beşinci sıralarda adı pek duyulmamış kurumsal seviyede açık kaynaklı kripto para birimleri var. NULS (NULS) dördüncü sırada, blockchain projesi GXChain ise beşinci sırada listede yerlerini aldı. Bitcoin (BTC) ise, sırasını bir basamak artırmayı başardı. Yeni listede 11. sıraya yerleşti.

Çin Kripto Sıralaması Nedir?

CCID, kendisini “Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın yönetiminde doğrudan birinci sınıf bilimsel araştırma kurumu” olarak nitelendiriyor.

İlk kripto sıralaması 2018 Mayıs ayında yayınlandı. Yayınlanmasından 1 hafta önce, 11 Mayıs’ta, Pekin’de halka açık blockchain teknoloji değerlendirmesi üzerine bir sempozyum düzenlendi. CCID (Qingdao) blok zinciri araştırma enstitüsü tarafından kurulan kripto proje değerlendirme çalışmasının en son gelişimini açıkladı. Kripto sıralama ve değerlendirme çalışmaları, devlet kurumları, ticari şirketler, araştırma kurumları ve teknoloji geliştiricileri için teknik danışmanlık hizmetleri kapsamında yapılıyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.