Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,720.33
-1050.08
Ethereum
$3,532.12
-55.94
Litecoin
$99.24
+3.5
DigitalCash
$38.37
-0.2
Monero
$135.22
-2.65
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.08
-0.25
Dogecoin
$0.21
-0

Bu kripto para birimi bir toplum için tasarlandı

0 448

Bu kripto para birimi bir toplum için tasarlandı .

Start-up kripto şirketi Saga, blok zincirinde yeni bir küresel para birimi çıkarmak istiyor. Sadece ona sabit para diyemeyiz . Saga’nın SGA dijital para birimi, 1969’da Uluslararası Para Fonu tarafından tanıtılan Özel Çekme Hakkı (SDR) adlı uluslararası rezerv varlığa dayanıyor. Japon yen ve Çinli renminbi – dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının kendi yerel para birimindeki dalgalanmalara karşı koruma sağlamak için kullandıkları. SGA bu modeli finansal bir enstrüman için ödünç alır ve blok zincirine koyar. Bu günlerde, bir SDR yaklaşık 1,40 $ değerinde ve SGA başladığında da aynı değerde olacak. Ancak SGA’nın değeri, kaç kişinin SGA kullandığına bağlı olarak artabilir veya azalabilir. Bu şifreli para birimini satın almak, Saga’nın akıllı sözleşmelerinin sıfırdan üretilmesine neden olmaktır. Geri satmak için paraları yakmaktır. Böylece SGA’nın parasal değeri değişebilir, ancak fikir fiyattaki herhangi bir değişikliğin yavaş ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşmesidir.

Bu yüzden SGA sürekli sabit bir fiyatla stable coin değildir. Ancak buna oldukça “istikrarlı bir para birimi” diyebilirsiniz.

Saga’nın kurucusu Ido Sadeh Man, “Küresel bir ekonomi için kripto para birimine ihtiyacımız olduğu giderek daha açık bir şekilde görülüyor” dedi. “Bunu başarmak istiyorsak, birkaç soruyu cevaplamamız gerekiyor. Bunu kim kontrol ediyor, oynaklığı nasıl evcilleştiriyorsunuz ve bu meşru mu?  Saga, jeton sahiplerine egemen olarak davranır. Evet, Man işi başlattı, ancak Saga, sahiplerinin kendi isteklerini tamamen görmezden gelen bir yönetim kurulu veya başka bir para komitesi seçmesini mümkün kılan Ethereum tabanlı bir yönetim modeli kullanıyor. Saga, sonuçta AML ve KYC uygulamalarına da bağlı olan bir ERC-20 belirteç sistemidir. Bazı yeni küresel para birimlerinin düzenlenmesi düşüncesi aptalca görünse de, bu uyumluluk politika yapıcılar için oldukça çekici olmalıdır. Adam, Saga’nın muhtemelen bir ya da iki yıl içinde takas aracı olarak bir statü kazanamayacağını açıkladı – neden kimse kabul etmezse neden tutmalı ve neden kimse yoksa kabul etsin? Bunun yerine SGA’nın ilk uygulamalarını hedge etme işleminde bulmasını önerir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.