Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,151.14
+154.06
Ethereum
$3,165.45
-40.95
Litecoin
$84.43
-0.61
DigitalCash
$31.24
-0.01
Monero
$121.75
+1.74
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.98
-0.06
Dogecoin
$0.16
-0

Bitfinex, Stablecoin Tether İçin Marj İşlemi Başlattı

0 544

Hong Kong merkezli şifreli para birimi değişimi Bitfinex, 21 Aralık’tan itibaren fiat para USD destekli stablecoin Tether (USDT), USD’nin marj ticareti için işlem başlattı. Bundan böyle Bitfinex, USDT ve USD ikilisini platformuna ekleyerek, destekleyecek.

Bitfinex, USDT / USD çifti için marj alım-satımı işlemleri başlattı. Bu durum daha etkin fiyat keşfine yol açacak. Ayrıca, kullanıcıların stabilcoinler üzerinde maruz kaldıkları riskten korunmalarını sağlayacak. Özel bir borç verme piyasası ile birlikte USDT, marj pozisyonları için teminat olarak sunulacak.

Stabilcoin marjı ticareti şu an USDT / USD ile sınırlı olsa da, döviz, yeterli miktarda likiditeye ulaştığında diğer bazı stabilcoin eşleşmeleri için marj ticareti işlemi planlanıyor.

Dört Stablecoine Destek Verdi

Aralık ayı başlarında, Bitfinex ve Bitfinex’in popüler borsasının bir ürünü Ethfinex, ABD doları destekli dört yeni büyük istikrarlı madeni paraya destek verdi. Bunlar; USDC, TUSD, PAX ve GUSD stablecoinlerdi. Bu dört jeton, halihazırda Ethereum destekli jeton DAI’ye ve sektörün güçlü tarafına katıldı. Böylece USDT ile birlikte diğer stablecoinler, ABD dolarına karşı işlem görecek.

Kasım ayının sonlarında Bitfinex, ABD Adalet Bakanlığı (DoJ) tarafından kripto para birimi piyasası manipülasyonu iddiasıyla ilgili soruşturma konusu olmuştu. Soruşturma, USDT’nin, geçen yılın meteorik yükselişi sırasında Bitcoin (BTC) fiyatlarını yapay olarak şişirmek için kullanılıp kullanılmadığına odaklandı.

DoJ’in Tether’in yeni belirteçlerini nasıl yayınladığını ve USDT’nin çoğunluğunun piyasaya neden Bitfinex’le girdiğini soruşturuyor. Ayrıca, “pazarın püf noktalarının” son yıllarda kripto fiyatlarını kısmen şişirip şişirmediği de araştırılacak.

DoJ’in Bitfinex soruşturmasının, daha önceki benzer soruşturmalara da katkıda bulunduğu iddia ediliyor. Hem Bitfinex hem de Tether, Aralık 2017’de açıklanamayan nedenlerle mahkeme celbi aldı. Bu, Tether’in USDT’nin ABD doları tarafından birebir desteklendiğini iddia ettiği iddiasıyla ısrarcı bir şüphe ile ilgili olduğunu iddia ediyor.

Hem Bitfinex hem de Tether, Aralık 2017’de açıklanamayan nedenlerle ABD düzenleyicilerinden mahkeme celbi aldı. Tether’in, USDT’nin ABD doları tarafından birebir desteklendiğini iddiasında ısrarının şüphe doğurduğu belirtiliyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.