Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Bitcoin Üretmek İçin Tren Hattından Enerji Çekti

0 294

Kripto para madenciliğiyle alakalı yaşanan ilginç olaylara bir yenisi daha eklendi. Çin’de, Bitcoin kazmak için bir adam tren hattından elektrik çekti!

Bitcoin madenciliğinin, günümüzde harcanan enerji maliyeti ile denk olması sebebiyle kazımlar azalmış durumda. Bu duruma çare olması için enerji ihtiyacının tamamını tren hattından çeken adam yakalandı. Kaçak elektrik kullanarak Bitcoin madenciliği yapan Çinli adam, fark edilerek operasyonları sonlandırıldı.

Madencilik işlemleri için enerji ihtiyacını tren istasyonundaki kaçak elektrikten karşılayan Çinli adam 3.5 yıl hapis cezası aldı.

Çin’in kuzey bölgesinde bulunan Shanxi eyaletinde yaşanan eşine az rastlanır olay, mahkeme tarafından değerlendirildi. Operasyonu gerçekleştiren adamın kaçak elektrikle bağlantı kurduğunu ve enerjiyi tamamen madenciliğe aktardığı belgelendi.

Datong Demiryolu Mahkemesi’nce verilen hükümde, Xu Xinghua ismindeki Çinli adama para cezası da kesildi. 100.000 yuan değerindeki ceza da onandı.

50 Bitcoin Madencilik Cihazına Enerji Sağlamış

Xu Xinghua 2017 yılında Kasım ve Aralık ayları içerisinde de Bitcoin operasyonu yapmış görünüyor. 50 Bitcoin madencilik cihazına enerji sağlama amacıyla, bir fabrikadan kaçak elektrik çektiği bilgisi mevcut. Kouquan Demiryolu’nu hedef alarak yaptığı kullanımın tespitine dair net bilgiler elde edilmiş.

Bu dönem içerisinde madencilik yaptığı makinelerde 5’i voltaj değişimleri yüzünden zarar görmüş.

Xu Xinghua’nın, Bitcoin madenciliğiyle yaklaşık 17.000 dolar değerinde 3.2 Bitcoin kazdığı açıklandı. Harcadığı toplam elektrik maliyetiyse ise 15.000 dolar.

Hapisle birlikte verilen para cezasına ek olarak Xinghua’nın elektrik maliyetini karşılaması istendi. Madencilik ekipmanlarının tamamı da mahkeme kararıyla el koyulmuş durumda.

Bu tür olaylar Çin’de son zamanlarda sıklıkla yaşanmaya başlarken, enerji için kullanılan yerler oldukça dikkat çekici. Yüksek güç üretimi yapan yerlerin hedef alınması en önemli detaylardan biri.

Çin hükümeti tarafından konuyla alakalı çalışmaların yapıldığı bilgisi gündemde.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.