Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,742.39
+166.19
Ethereum
$3,056.05
-7.71
Litecoin
$80.96
-0.38
DigitalCash
$29.76
+0.84
Monero
$119.58
+3.51
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.99
-0.02
Dogecoin
$0.15
0

Zirveden Bitcoin (BTC) Alan Yatırımcılar Zararına Satıyor

0 274

Glassnode tarafından ortaya konan son veriler kripto para piyasalarına ilişkin ilginç bir durumu ortaya koydu. Verilere göre Kasım 2021 tarihinde zirve noktadan Bitcoin alanlar zararına satmaya başladı. Glassnode tarafından “zayıflardan güçlü ellere Bitcoin transferi” olarak adlandırılan bu durum bu sefer 138 gün kadar sürdü. İşte detaylar..

Kısa Vadeli Yatırımcılar Birikimlerini Uzun Vadelilere Aktardı!

Glassnode tarafından hazırlanan tabloda yatırımcıların birikimlerini ne kadar zaman sonra satmaya başladıkları yer alıyor. Buna göre 9 Kasım günü yaşanan zirve noktadan yani 68.789 dolar seviyelerinden BTC alan yatırımcılar varlıklarını satmaya başladı. Bu durum hakkında Glassnode analistlerinin yorumu ise şu şekilde oldu:

Bu davranış, para kaybediyor olsalar bile kripto paralarını satmayı reddeden fiyattan bağımsız yatırımcıların hakim olduğu bir piyasayı ortaya koyuyor. Sıradan alıcılar ise büyük ölçüde piyasadan silindi; piyasa payları şu anda Mayıs-Temmuz 2021’dekinden önemli ölçüde düşük.

Bitcoin Varlıkları Uzun Vadeli Yatırıma Dönüştürülüyor!

Kısa vadeli yatırımcıların yaptığı satışlar farklı bir veriyi de ortaya çıkarttı. Yapılan bu satışlara ek olarak borsalardan çekilerek soğuk cüzdanlara taşınan varlıkların da arttığını belirten analistler bu durumun iyiye işaret olduğunu vurguluyor:

Son derece belirsiz makroekonomik ve jeopolitik etkenlere rağmen, Bitcoin yatırımcılarının davranışı çok olumlu bir güven gösteriyor. Kripto paralar hala borsalardan alınıyor, giderek likit olmayan cüzdanlara taşınıyor ve hızlı bir şekilde yaşlılık gruplarına doğru yaşlanıyor. Kripto paralara yapım aşamasında uzun vadeli sahipler gibi görünüyor.

Haber yayın saatleri ile 40.880 dolardan işlem gören kripto para liderinde son 24 saat kötü geçti. Bu durum genel piyasaları etkisi altına alırken 40.000 desteğine kadar inilmiş durumda. Yatırımcılar ise şimdi bu noktayı korumak için mücadele ediyor.

Analistlere Göre Mart Ayında Fırlayacak 4 Altcoin Projesi!

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.