Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Time Dergisi, Bitcoin’i Ele Alan Bir Makale Yayınladı

0 499

Amerikan Time dergisi, Bitcoin’in (BTC), önemli ölçüde özgürleştirici bir potansiyele sahip olduğunu belirten bir makale yayınladı.

Bahse konu makale, “kriptokrasi ve blockchain endüstrisindeki spekülasyon, sahtekârlık ve açgözlülüğün, Satoshi Nakamoto’nun icadının özgürleştirici potansiyelini gölgelediğini” iddia ediyor.

Makalenin yazarına göre, Bitcoin, sansüre dayanıklı bir değişim aracı olarak değerli bir finansal araç olabilir.

Açık Para Girişimi’nde bir kripto para birimi araştırmacısı olan Alejandro Machado, ABD’den Venezüella’ya havale ücretinin yüzde 56 yüksek olabileceğini bildirildi.

Venezüellalıların bu koşulları aşmak için yurtdışındaki akrabalarından Bitcoin alan kripto para birimine döndüğünü bildirildi.

Makaleye göre, Kolombiya’ya para göndermek, para çekmek ve Venezüella’da para çekmek için başlıca alternatif ki, “Bu, Bitcoin seçeneğinden çok daha uzun sürebilir, daha pahalı ve daha tehlikeli olabilir.”

Time, Bitcoin’in kendini fiyat kur enflasyonundan korumanın iyi bir yolu olduğunu öne sürüyor. Venezüella’da yerel para birimlerinin enflasyonunun yüzde 1 milyona çıkması bunun en iyi örneği.

Ancak Zimbabwe’de eski cumhurbaşkanı Robert Mugabe’nin “sonsuz miktarda para basması” gibi başka benzer örnekler de var. Ancak yazar şöyle diyor: “Halefleri daha fazla Bitcoin yazdıramaz.”

Makaleye göre, Bitcoin ayrıca, Çin gibi yerlerde kitlesel gözetimi önlemek için bir araç. ABD’li ihbarcı Edward Snowden’e göre, Bitcoin hükümetin zorlamasından kaçınmak için uygun değil ve dünyanın daha iyi bir seçeneğe ihtiyacı var.

Ayrıca Time, hükümetlerin işlemlerini sansürlememeleri veya Bitcoin cüzdanlarını dondurmamalarının verdiği avantajlara da dikkat çekiyor.

Aslında, nisan ayında WikiLeaks’in Coinbase hesabının bir hizmet ihlali nedeniyle askıya alındığı bildirilmişti. Yine de hiç kimse, WikiLeaks’in, kuruluşun özel anahtarları denetlediği kripto para birimi cüzdanlarını kullanmasını engelleyemez. Aslında, WikiLeaks hala kripto para bağışlarını kabul ediyor ve Ağustos 2017’de Snowden’in en sevdiği kripto Zcash’ine destek sağladı.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.