Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

Rusya Başbakanı, Bitcoin’i Ekonomiye Entegre Etmeleri Gerektiğini Belirtti

0 223

Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından tün dünyadan ağır yaptırımlar alan Rusya’da bankacılık sistemleri önemli bir hasar görmüş durumda. Şu anda birçok varlığına el konan Rusya Merkez Bankası ve Rus milyarderleri kripto paralar ile çözümler üretmeye çalışıyor. Son olarak da Başbakan Mihail Mişustin tarafından, “Şimdi Bitcoin ve kriptoyu ekonomimize entegre etme zamanı.” açıklaması geldi. Bu sözleriyle kripto paralar üzerine daha sıkı çalışacaklarını açıklamış olan Mişustin’in sözlerinin sektöre nasıl yansıyacağı ise merakla bekleniyor.

Rusya’dan Kripto Para Alanına Hızlı Adımlar

Rusya’da geçtiğimiz hafta merkez bankasının kendi dijital parası üzerine çeşitli çalışmalar başlattığı bildirilmişti. Yine ülkenin en büyük bankalarından olan Sberbank tarafından da CBDC alanına ilişkin hızlıca çalışmalar yürütülüyor. Ülkede genel olarak kripto para sektörüne ilişkin hızlı bir entegrasyon süreci başlamış durumda. Bu sayede ülke genelinde finansal anlamda yapılacak işlemler için dışarıya bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

Amerika ve Avrupa’dan ağır yaptırımlar alan Rusya’da şirketler birçok uluslararası ödeme hizmetinden mahrum kalmış durumda. Bu durum halkı da zor bir duruma sokarken yurt dışında Rusya merkezli kartların büyük bir çoğunluğu artık kullanılamıyor. Bu ve buna benzer birçok benzer problemle baş etmeye çalışan Rusya’da kripto para alanına daha fazla yönelim olacaktır.

Cardano (ADA) Yatırımcısının İştahını Kabartan Büyük Tahmin!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.