Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

Çin’de İşler Kızışıyor! Şimdi de Çin Merkez Bankasından Korkutan Hamle Geldi

0 699

Uzun süredir kripto para yatırımcılarını ve madencilerine baskıları sürdüren Çin hükümetinden yeni kararlar gelmeye devam ediyor. Şimdi de Çin Merkez Bankası tarafından bir toplantı düzenlendiği ve kripto para kısıtlamalarının görüşüldüğü ortaya çıktı. Gelen detaylara göre de ülkedeki banka ve ödeme kuruluşlarıyla yapılan toplantıda sektörde izinsiz bir şekilde kripto para alım satımları yapanların tespit edilmesi ve “ödeme ve fonlama kanallarının kapatılması” istendi.

Çin’den Gelen Haberlerin Ardından Kripto Para Piyasaları Tepetaklak Düştü

Çin’den peşi sıra gelen kötü haberlerin ardından başta kripto para lideri Bitcoin olmak üzere neredeyse tüm coin birimleri tepetaklak düşmüş durumdalar. Bitcoin şu anda 32.307 dolardan işlem görürken en yakın takipçisi Etherum (ETH) ise 1.946 dolara kadar düşerek yatırımcısın üzmeye devam ediyor.

Toplantıya katılan bankalardan biri olan Çin İnşaat Bankası tarafından yapılan açıklama aslında işin boyutunu bizlere daha iyi anlatıyor:

“Bankamız dijital paralar ile bağlantılı hiçbir ticari faaliyet yürütmemekte ve bu faaliyetlerde yer almamakta, müşterilerin dijital paraları içeren işlemlere erişmesini yasaklamakta ve müşteri işlemlerini daha yoğun bir şekilde incelemeye başlayacaktır. İlgili işlemlerin tespiti halinde, hemen hesap hareketliliğinin askıya alınması, müşteriyle ilişiğin koparılması gibi adımlar atılacaktır. […] Hiçbir kurum veya şahıs; token üretmek veya dijital para işlemi yapmak için banka hesabını, ürün ve hizmetlerini kullanamaz.”

Çin İnşaat Bankası başta olmak üzere birçok banka arka arkaya benzer açıklamalar yaparken ülkedeki kripto para yatırımcılarının korkusu ise devam ediyor. Bununla birlikte başlayan toplu satış hareketi ise şuan içinde bulunduğumuz büyük değer kayıplarına neden olmakta.

Usta Analist Bitcoin’in 23.000 Dolar’a Kadar İnebileceğini Belirtti! İşte Detaylar…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.