Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,687.45
+805.19
Ethereum
$3,087.65
+5.79
Litecoin
$81.04
-0.18
DigitalCash
$29.80
+1
Monero
$117.72
+3.04
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.25
Dogecoin
$0.15
0

Bitcoin Ağındaki İşlem Ücretleri 2 Yılın Ardından 1 Doların Altına İndi

0 351

Bitcoin (BTC) ağındaki ortalama işlem ücreti, iki yıldan fazla bir süredir ilk kez 1,00 doların altına düştü ve bu, geçerli bir ana akım finansal sistem olarak kullanımını daha da güçlendirdi.

Blockchain ağlarındaki yüksek işlem maliyetleri, özellikle düşük değerli işlemler yaparken kullanıcıların aleyhine çalışır. Örneğin, Ethereum blok zincirindeki işlem maliyetleri, değiştirilemez token (NFT) hype sırasında birkaç kez arttı ve sıradan kullanıcılar için strese neden oldu.

Bitcoin ekosistemi geçmişte yüksek işlem ücretlerinden payını almış olsa da, Lightning Network ve Taproot dahil olmak üzere erken yükseltmeler zaman içinde daha hızlı ve daha ucuz işlemler sağladı. Pazartesi günü, ortalama Bitcoin işlem ücreti, en son 13 Haziran 2020’de kaydedilen bir rakam olan 0.825 dolara düştü.

Geçici yükseltmelerin yanı sıra, işlem maliyetlerindeki düşüş, düşen piyasa fiyatları ve düşük madencilik sorunları gibi birçok faktöre bağlanabilir. Bununla birlikte, madenciler uzun vadeli bir çip sıkıntısından kurtulurken daha ucuz donanıma eriştikçe, yeni bir BTC bloğu madenciliği yapmanın zorluğu sürekli olarak yenileniyor.

Yukarıda görüldüğü gibi, ağustos ayı ağ problemlerinde üç aylık düşüşün de sonu oldu. Büyük düşüşten 28.351 trilyonluk bir toparlanma gelmiş durumda. Topluluğun sürekli çabaları sayesinde, Bitcoin ağı sağlıklı bir finansal sistemin aracı olmaya devam ediyor.

Kullanıcılar her ağ yükseltmesinin daha düşük gaz ücretleri ve daha yüksek işlem hızları olmasını beklese de, tüm yükseltmeler aynı amaç için yapılmaz. Örneğin, Ethereum’un en çok beklenen yükseltmesi The Merge, gaz ücretlerini azaltmayacak.

Ethereum Vakfı’nın açıkladığı gibi:

Birleştirme, iş kanıtı kullanımını reddeder, fikir birliği için hisse kanıtına geçer, ancak ağ kapasitesini veya verimini doğrudan etkileyen parametreleri değiştirmez.

Birleştirme yükseltmesi, mevcut Ethereum ana ağ yürütme katmanını Beacon Chain ile bağlamayı içerecek ve enerji yoğun madencilik ihtiyacını etkin bir şekilde ortadan kaldıracak.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.