Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$69,830.82
-556.07
Ethereum
$3,521.60
-51.23
Litecoin
$93.13
-3.24
DigitalCash
$37.97
-0.94
Monero
$135.47
-3.06
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$31.84
-0.52
Dogecoin
$0.21
+0.01

ABD’li Senatör, FED İçin Bitcoin (BTC) Alması Gerektiğini Belirtti

0 403

ABD’li Senatör Cynthia Lummis, FED için Bitcoin (BTC) satın alması gerektiği yönünde çağrıda bulundu. ABD Merkez Bankası Federal Rezerv’e (Fed)  bilançosunda BTC bulundurması gerektiğini belirten senatörün bu açıklamaları gündem olmuş durumda.

FED Bitcoin Satın Almalı!

Daha öncesinde de kripto paralara karşı ılımlı açıklamalarıyla bilinen senatör, FED’in Bitcoin bulundurması için “Dürüst olmak gerekirse harika bir fikir olduğunu düşünüyorum.” sözlerini kullandı. Hali hazırda 40 milyar doların üzerinde döviz rezervi bulunduran FED için bu hareketin yararlı olacağı düşünülüyor. Yatırımcıları heyecanlandıran açıklamalarda bulunan Lummis, sözlerine şu şekilde devam etti:

Yasal ve düzenleyici bir çerçeve olduğunda, bu çok anlamlı olacaktır. Bitcoin’in tamamen merkeziyetsiz olması onu zamanla daha yaygın hale getirecek ve bu, Fed’in bilançosunda Bitcoin’e yer vermesini gerektirecek.

Geleneksel bankaların günün sonunda Bitcoin ve kripto para alanlarına yöneleceğini açıklayan senatör BTC için “Bitcoin dijital altın ve sağlam paradır. Sadece 21 milyon üretilecek.” açıklamasında bulundu. FED için Bitcoin satın alma çağrısını yineleyen Lummis, bu durumun politik ve ekonomik nedenlerden dolayı yakın zamanda gerçekleşmesini beklemediğini de ekledi.

ABD’li senatör Lummis tarafından FED’e yapılan bu çağrı birçok yatırımcıyı heyecanlandırmış durumda. Yatırımcılar senatörün sözlerini desteklerken birçok bankanın olduğu gibi FED’in de sonunda bu alana yöneleceğini savunuyor.

Bitcoin (BTC) 2 Haftanın Ardından Tekrar 40.000 Dolar Altına İndi!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.