Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Bitcoin geleneksel finansta güvensizlikten kazanç elde edecek

0 241

Bitcoin geleneksel finansta güvensizlikten kazanç elde edecek.

Büyük Amerikan yatırım bankası Morgan Stanley’deki bir stratejiste göre Bitcoin ( BTC ), dünyanın rezerv para birimi olan ABD doları için önemli bir tehdit oluşturuyor.

Morgan Stanley Investment Management’ın baş küresel stratejisti Ruchir Sharma, doların saltanatının geleneksel finanstaki küresel güvensizlik nedeniyle sona ereceğine, Bitcoin’in ise bu güven eksikliğinden yararlanacağına inanıyor.

 Sharma, The Financial Times gazetesinde yer alan 9 Aralık tarihli bir makalede , dünya rezerv para birimlerinin tarihi hakkında kısa bir özet sunarak doların 2020’nin başında 100 yıl sürdüğüne dikkat çekti. Stratejiste göre, diğer büyük küresel fiat para birimleri Euro veya Çin yuanı gibi dünyanın güvenini kazanmada başarısız oldu ve doların halefi olmadığının altını çizdi. 

Sharma, yeni bir merkezi olmayan rakipler sınıfının – Bitcoin gibi kripto para birimlerinin – doların üstünlüğünü tehdit edebileceğini söyledi. Bitcoin, salgın ve ABD Merkez Bankası’nın devam eden para basımının ortasında Mart ayından bu yana fiyatı dört katına çıkararak kendisini 2020’nin en sıcak yatırımlarından biri olarak kanıtladı:

“Doların saltanatı, dünyanın geri kalanı ABD’nin faturalarını ödemeye devam edeceğine olan güvenini kaybetmeye başladığında muhtemelen sona erecek. […] Pandemi geçtiğinde bile para basmanın devam etmesi muhtemeldir. Güvenilir olsun ya da olmasın Bitcoin, geleneksel alternatiflerde artan güvensizlikten kazanç sağlayacaktır. “

Sharma ayrıca, Bitcoin’in “bir değişim aracı olarak doları değiştirme hırsında ilerleme” kaydetmeye başladığını belirtti. Stratejist, Bitcoin’in benimsenmesinin yatırımdan uluslararası ticarete ve diğer kullanım durumlarına doğru giderek arttığını söyledi. “Geçtiğimiz haftalarda PayPal ve Venmo iştiraki, gelecek yıl ödeme olarak kabul etme gözüyle Bitcoin’i depolamaya başladı” diye ekledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.