Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,862.84
-806.3
Ethereum
$2,931.45
-79.37
Litecoin
$77.89
-2.69
DigitalCash
$27.64
-0.36
Monero
$111.68
-6.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.84
-0.84
Dogecoin
$0.14
-0.01

Binance Gibi Büyük Kripto Borsaları İle İlgili “Sahte Hacim” İddiası

0 414

Thetie ekibi, sahte hacim çevirme ihtimali olan borsalara yönelik bir rapor hazırladı. Buna göre Binance gibi büyük kripto para borsaları için “sahte hacim” iddiası gündeme geldi.

Thetie ekibi, sahte hacim raporunun sonuçlarını Twitter hesabından yayınladı.

“Kripto para döviz ticareti hacmi soruşturması” başlığı ile paylaşılan rapora ilişkin Thetie ekibi, “Ekibimiz kripto para birimi değiş tokuşlarında bildirilen hacimlerin orijinal olup olmadığını belirlemek için yola çıktı.” diyerek, rapor dokümanının linkini paylaştı.

Ekip, daha sonra ilk 100 kripto para borsasını son 30 günlük sahte işlem hacmi raporu grafiğini yayınladı.

Web Sitesi Görüntüleme Metrikleri Kullanıldı

Tweet dizisinde daha sonra şu bilgiler verildi;

“Daha sonra, her borsanın web sitesinde yer alan tahmini 30 günlük trafiği hesaplamak için benzer web sitesi görüntüleme metriklerini kullandık. Bunu yaptıktan sonra, ziyaret başına bildirilen hacmini belirlemek için, her değişim için bildirilen hacmi aylık web sitesi ziyaretlerinin sayısına böldük.

Web sitesi görüntüleme metrikleri, API veya mobil uygulama ticareti için hesap oluşturmazken, bildirilen şüpheli hacimleri belirlemek için borsalar arasında iyi bir karşılaştırma yapmayı sağlar. Örneğin; #Binance ziyaret başına 750 ABD doları işlem yaparken, DOBI, 356,625 ABD doları…”

Thetie ekibinin paylaştığı aşağıdaki grafik, aylık web ziyaretçileri ile değişim başına rapor edilen işlem hacmini gösteriyor. Grefiğe göre; #Kraken, #Binance ve #Coinbase gibi takaslar, izlemeyle ticari işlem hacmi arasında benzerlikler gösterirken, Coinbene ve ZBG gibi diğerleri şüpheli olarak yüksek raporlama hacmine ve görüşe sahip.

Ortalama İşlem Hacimleri Ortaya Çıkarıldı

Thetie ekibi daha sonra, borsa hacimlerinin gerçek bir temsilinin nasıl olacağını hesaplamak için bir karşılaştırma temeli oluşturmak istedi. Bunu yapmak için Binance, Coinbase Pro, Poloniex, Gemini ve Kraken’de ortalama işlem hacimlerini ortaya çıkardı.

Ekip, bu borsaları, kurumlar arasında büyük kullanım, pazarda itibar ve web izleyicilerinin rapor edilen işlem hacimleriyle tutarlı göründüğü için seçti. Buna göre, bu borsaların web ziyareti başına ortalama 591 dolar işlem hacmi elde ettiği ortaya çıktı.

Daha sonra, hacimlerin nasıl göründüğünü hesaplamak için her borsadaki web görüntüleri bu 591 $ ile çarpıldı. Aşağıdaki grafikte sol ve üstteki bir borsanın işlem hacmi, borsalarda beklenen oldukça yüksek.

Dikkate Değer Aykırı Değerler

Dikkate değer bazı aykırı değerler; rapor edilen hacminin çok yüksek olduğu BitMax, Lbank, BW ve ZBG’de görülüyor. Ancak bazı durumlarda bildirdiklerinin %1’inden az olması beklenen hacimler.

İlk 100 borsa, bildirilen hacimlerine göre ayrıldığında, borsaların %59’unun rapor edilen hacimlerinin 10 kat daha fazla olduğu belirlendi. Özellikle Coinbase, Binance, Kraken ve diğer büyük borsaların ziyaret başına hacimleri beklenenden fazla.

Borsaların %75’i beklenenden iki kat daha fazla işlem hacmi bildirdi. Aşağıdaki tabloda bu değişimler kırmızı renkle görülüyor. Rapor edilen hacim oranları %50’den büyük olan değişimler yeşil renkle görülüyor.

Toplam İşlem Hacmi 15,9 Milyar Dolar

Toplamda, borsaların %87’sinin işlem hacminin potansiyel olarak şüpheli olduğu belirtiliyor. Borsaların %75’inde de şüpheli etkinlik olduğu tahmin ediliyor.

Her borsa, CoinbasePro, Gemini, Poloniex, Binance ve Kraken’in ziyaret başına ortalama miktarını hesaplarsa, en büyük 100 borsa arasındaki gerçek işlem hacminin günde 2,1 milyar dolara eşit olması beklenir. Şu anda bu rakam 15,9 milyar dolar olarak rapor ediliyor.

Yukarıda belirtilenlerin bazılarını içeren bu rapora sınırlamalar getirildi. Ancak araştırmanın amacı şüpheli görünen borsaları göstermek ve işlem madenciliği ve likidite etrafında daha fazla bir tartışma başlatmak olarak açıklandı.

Verilerin tümünü bir ücretsiz olarak sunan Thetie ekibi, tweet dizisini şu ifadelerle sonlandırdı; “Şüpheli olmayan bir faaliyet olduğuna inandığımızı daha doğru bir şekilde yansıtmak için TIE’de listelenen fiyatlandırma, hacim ve borsaları aktif olarak ayarlıyoruz. Topluluk geri bildirimini takdir ediyoruz.”

Rapor ulaşmak için tıklayın!

Rapordaki ilk 50 sıradaki işlem hacmi listesi aşağıdadır;

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.