Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,159.23
+323.36
Ethereum
$3,128.91
+17.83
Litecoin
$85.64
+2.05
DigitalCash
$30.20
+0.6
Monero
$120.80
+2.92
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.79
+0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Yatırımcılara Kötü Haber! Bu 3 Altcoin’in Başı SEC İle Belada Olabilir!

0 816

Kripto para yatırımcılarına kötü bir haber daha gelmiş durumda. Hali hazırda Ripple şirketi ile uzun bir süredir davalık olan SEC şimdi de gözünü farklı altcoinlere dikmiş görünüyor.

Avukat Jeremy Hogan tarafından gelen açıklamalara göre şimdi de sırada Ethereum 2.0, Tether ve Binance Coin olabilir. Oldukça büyük bir yatırımcı kitlesine hitap eden bu altcoinlere ilerleyen dönemde tıpkı Ripple şirketine olduğu gibi dava açılabileceği düşünülüyor. Buna ek olarak Bitcoin ve Etherum yatırımcılarının korkması gereken bir durum olmadığı belirtildi. Çünkü SEC daha öncesinde her iki kripto parayı da emtia olarak sınıflandırmıştı. Bu sayede dava açılması imkansız olacaktır.

SEC Neye Göre Dava Açıyor?

Jeremy Hogan tarafından yapılan açıklamada altcoinlerin “Howey Testi” denilen bir incelemeden geçirildiği ortaya çıktı. Bu test ise aşağıdaki dört farklı unsurdan oluşuyor:

  • Bir para yatırımı
  • Ortak bir işletmede
  • Makul bir kar beklentisiyle
  • Başkalarının çabalarından elde edilecek

Teste göre ortada bir yatırım varsa yatırım sözleşmesi de olması gerekiyor. Tüm bunlara ek olarak farklı yönlerden incelenen projelerde  New York Başsavcısı (NYAG) Tether’e dikkat çekti. Tether’in şu anda dolaşımda olan kripto paraları desteklemek için nakit rezervinin yetersiz olabileceği konusuna odaklanılmış durumda. Tahmin edilebileceği üzere SEC’in de bu iddialar doğrultusunda Tether’e dava açabileceği düşünülüyor.

Bu Hafta Türk Yatırımcının Gözdesi Olan Altcoinler Açıklandı!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.