Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

Upbit Borsasından Terra Yatırımcısını İlgilendiren Yeni Planlar

0 248

Güney Kore’nin önde gelen kripto borsası Upbit, Terra (LUNA) krizi sırasında tahsil edilen yaklaşık 4,6 milyon dolarlık Terra Classic (LUNC) işlem ücretlerini kısa vadeli ve orta-uzun vadeli planlara ayırmayı planlıyor. Bu planlar arasında sanal bir varlık izleme merkezi inşa etmek, Terra (LUNA) krizi hakkında bir white paper yazmak ve Terra yatırımcılarının uğradığı zararları hafifletmek için çalışan kuruluşlara bağış yapmak yer alıyor.

Upbit’in Terra Classic (LUNC) planı

Kripto borsası Upbit, Terra krizi sırasında 11-20 Mayıs dönemi için yatırımcıları kayıplarını telafi etme ahlaki sorumluluğunun bir parçası olarak işlem ücretlerini yeniden kullanacağını açıkladı.

Upbit’in LUNA planı çerçevesince, işlem ücretlerini kısa vadeli ve orta-uzun vadeli planlara tahsis etmeye karar verildi. 239 BTC’lik toplam işlem ücreti şu anda yaklaşık 4.6 milyon dolar değerinde bulunuyor. Mayıs ayında, geçişin maliyeti kabaca 7.5 milyon dolardı, ancak Bitcoin’in 20.000 doların altına düşmesi bu miktarı etkilemiş durumda. Planı uygulayacak olan komite, uzun vadeli bir plan olarak bir sanal varlık izleme merkezi oluşturmaya karar verdi. Bu, adil piyasa uygulamalarının sağlanmasına ve yatırımcıların korunmasına yardımcı olacak şekilde çalışacak. Ayrıca komite, işlem maliyetlerinin bir kısmını Terra yatırımcılarına zararı azaltmak için çalışan kuruluşlara bağışlamayı da planlıyor. Kısa vadeli plan, LUNA krizinin nedenleri üzerine bir white paper yazmayı da içermekte. Daha önce Upbit ve diğer borsalar, Terra Classic (LUNC) işlem ücretlerini kullanıcılara iade etmeyi planlıyordu. Ancak LUNA Ücret Kullanım Komitesi 7 Eylül’deki toplantısında yatırımcılara işlem ücretlerini iade etmenin mümkün olmadığını söyledi.

LUNC fiyatında hareketlilik bekleniyor

Terra Classic topluluğundan vergi yakma talebi, 26 Eylül’de kripto borsası Binance tarafından kısmen kabul edildi. Binance, tüm spot ve marjin ticareti için Terra Classic (LUNC) işlem ücretlerini yakacak. Yaşanan olaylar sonrasında da LUNC’nin fiyatı %70 artışla 0,0018 dolardan 0,0032 dolara yükseldi. Şu anda, LUNC’nin fiyatı, bir miktar kâr satışından sonra düştüğü görülen 0,0029 dolardan işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.