Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$62,718.66
+1264.27
Ethereum
$3,034.19
+7.84
Litecoin
$80.22
+0.45
DigitalCash
$28.52
+0.56
Monero
$116.29
-2.96
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$25.71
-0.15
Dogecoin
$0.15
-0

Dogecoin Kullanıcıları Dolandırıcı Hedefi Oldu!

0 596

Eğlence amaçlı kurulan Dogecoin kullanıcılarının özel bilgilerine ulaşmak için bir dolandırıcı, yüksek çaba sarf ediyor.

Dijital korsan, kimlik bilgilerini çalan virüs kullanarak Dogecoin kullanıcılarını hedef almış durumda. Rus internet güvenlik firması olarak faaliyet gösteren Dr. Web araştırmalarıyla durum kesin olarak kanıtlandı.

Mmpower, Investimer ve Hyipblock nicknamelerini kullanan dolandırıcının çok yönlü virüsleri kullandığı tespit edildi. Güvenlik araştırmacıları tarafından derlenen raporda virüslerin Dogecoin kullanıcılarını hedef aldığı bildiriliyor.

Korsan tarafından gerçek IP gizlenerek oluşturulan phising siteleri de çok sayıda. Kripto para çalma hedefiyle oluşturulan siteler, Dogecoin arayüzlerini kullanıyor.

Dogecoin havuzu kurmuş

Yüksek tecrübeye sahip olduğu düşünülen hacker Dogecoin havuzu kurarak farklı fiyatlardan hizmet de satmış. Havuzlardan hizmet alarak kripto para kazanacağını düşünenlerse olumsuz sonuçlarla karşılaşmışlar.

Kötü yazılım kullanan sitelerin, kullanıcıların özel bilgilerini çalmaya yönelik düzenlenmiş olmaları en önemli nokta.

Geçtiğimiz ayın verilerine göre 800.000 USD seviyesinde Ripple’ın sahte kripto para borsalarında çalındığı bildirilmişti.

Kullanıcılar gerçekmiş görünen sitelere gönderdikleri paralarla beraber yüksek maddi zarar yaşadı.

Kurulan Dogecoin havuzu, standart bir havuzla benzer çok sayıda özelliğe sahip. Hiçbir şekilde ayırt edilemeyen seviyede olması amatör kullanıcılar için en büyük tehdit unsuru.

Dogecoin dolandırıcısı yakalanamadı

Hem IP’sini gizleyen hem de kendisini güvenliğe alan hacker yakalanabilmiş değil. Dr Web tarafından yapılan çalışmalarda, tecrübesiyle nasıl gizleneceğini bildiği belirtiliyor.

Neden Dogecoin kullanıcılarını hedef aldığına dair yapılan açıklamada, değerinin düşük olması en önemli etken.

Küçük değer kayıpları yaşanması kullanıcılar için pek sorun edilmiyor. Ancak bu durumda tüm küçük birikimler toplanarak devasa bir vurgun mevcut. Çalışan DOGE sayısıysa henüz belli değil.

Hackerin, yaptığı phishing ve fake site çalışmalarında farklı kripto paraları da hedef aldığı düşünülüyor.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.