Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,454.16
+202.74
Ethereum
$3,266.31
+83.71
Litecoin
$87.10
+2.54
DigitalCash
$31.89
+0.53
Monero
$120.34
-1.41
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.02
+0.03
Dogecoin
$0.16
0

ABD Başkanı Biden’dan Açıklamalar! Kripto Para Piyasaları Olaydan Nasıl Etkilenecek?

0 449

ABD Başkanı Joe Biden’dan kısa bir süre önce kameralar karşısına geçerek Rusya ve Ukrayna arasındaki olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamalarının bir bölümünde çeşitli yaptırımlar uygulanacağını belirten Biden, bu sözleriyle piyasaları heyecanlandırmış durumda. Şu anda yaşanan gergin hava neticesinde düşen kripto paraların ise bu olaydan nasıl etkileneceği büyük bir merak konusu. İşte detaylar..

Rus Bankalarına Yaptırım Kararı

Yaptığı açıklamalarda iki Rus bankasına yaptırım kararı aldıklarını duyuran Biden, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Rusya gerilimi artırırsa biz de yaptırımları artıracağız. Rusya’nın Batı’dan finansmanını durduruyoruz. Artık Rusya, Batı’dan finansman alamayacak.”

Rusya’nın saldırgan tavrından vazgeçmesi gerektiğini belirten ABD başkanının bu sözleri henüz Rus yetkililerden bir yanıt almış değil. Buna ek olarak Rusya ile savaş dedikodularına da değinen Biden, Rusya ile savaşma planları olmadıklarını belirtti. Ancak yine aynı açıklamanın devamında NATO topraklarının sonuna kadar savunulacağı ise yer aldı:

“Kesinlikle Rusya ile savaşa girme niyetinde değiliz fakat ABD, müttefiklerle birlikte NATO topraklarını sonuna kadar savunacaktır. Umarım Rusya, Ukrayna’ya bir saldırıda bulunmaz. Umarım ben yanılırım ancak halihazırda Ukrayna çevresinde 150 binden fazla Rus askeri var. Rus donanma gemileri şu anda Karadeniz’de seyr-ü sefer halinde. Sınıra tıbbi ekipmanlar yığılıyor.”

Rusya’nın daha da ileri gidebileceğini öne süren Biden’ın bu açıklamaları kripto para piyasalarını da harekete geçirebilir. Özellikle de yatırımların kesileceğinin açıklanması insanları orta vadede bu alana itecek gibi duruyor. Ancak olayın sıcağında kripto paralarda bir düşüş, akabinde ise altın ve petrol fiyatlarında artış olacağı tahmin edilmekte.

Bitcoin’de “HODL” Yapan Yatırımcı Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.