Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,351.31
+76.66
Ethereum
$3,144.64
-2.02
Litecoin
$84.85
+1.17
DigitalCash
$30.43
+0.48
Monero
$120.01
+1.62
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.58
+0.45
Dogecoin
$0.15
0

Singapur’da Kripto Para Yatırımcıları İçin Daha Sıkı Kontroller Geliyor

0 315

Singapur’daki yasal düzenleyiciler, ülkedeki kripto para ticaretini daha sıkı bir hale sokacaklarını açıkladı. 29 Ağustos Pazartesi günü, Singapur Merkez Bankası Yöneticisi, kripto para ticaretini perakende yatırımcılar için daha zor hale getirmek için yeni önlemler düşündüğünü duyurdu. Pazartesi günü bir seminerde konuşan Singapur Para Otoritesi (MAS) CEO’su Ravi Menon şunları söyledi:

“Kripto para birimlerine perakende erişim için artan zorluklar, baktığımız bir alandır.” Bunlar, kripto para birimi ticareti için kaldıraç ve kredi araçlarının kullanımına ilişkin müşteri uygunluk testleri ve kısıtlamaları içerebilir.”

Ayrıca, perakende yatırımcıların kripto para birimi ticaretiyle ilgili risklere “mantıksız bir şekilde kayıtsız” olduklarını da öne sürdü. Ocak ayının başlarında MAS, kripto para borsalarının hizmetlerini halka tanıtmasını kısıtlayan yönergeler yayınladı. Bu, perakende yatırımcıları kripto para birimi alanındaki oynaklıktan korumak için bir hareket olarak duyurulmuştu.

MAS, kripto para düzenlemeleri konusunda harekete geçti

Mevcut likidite krizi ve özellikle şu anda mücadele eden koruma fonu Three Arrows ile ilgili hacizlerle başa çıkmak için MAS, ülkede kripto para birimi düzenlemesi getirmek için yeni adımlar atıyor. Geçen hafta Singapur Merkez Bankası, MAS dijital ödeme tokeni lisanslarına sahip tüm şirketlere ayrıntılı bir anket gönderdi. Bir Bloomberg raporuna göre amaç, kontrol ettiği kripto para birimi şirketlerinin işletmeleri ve holdingleri hakkında “son derece ayrıntılı bilgi” elde etmek. MAS, kripto para birimi şirketlerinin finansal istikrarını ve birbirine bağlılığını test etmek için bu hareketi yaptığını açıkladı. Büyük bir çöküş yaşayan hedge fonu Three Arrows, bu yıl kripto para piyasasına büyük bir darbe vurdu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.