Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Rusya’dan BAE’ye Milyarlarca Dolarlık Kripto Para Akışı Görüldü

0 469

Günlerdir Ukrayna’ya saldırmaya devam eden Rusya’ya bunun sonucunda neredeyse tüm dünyadan ağır yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Bu yaptırımlar nedeniyle varlıklarını farklı ülkelere çıkarmakta zorlanan Rus milyarderler kripto paralara yönelmiş durumdalar.

Ruslardan 6 Milyar Dolarlık Bitcoin (BTC) Alımı

İnternette yer alan kaynaklara göre Ruslar şu anda BAE üzerinde gayrimenkul yatırımı yapmak amacıyla toplamda milyarlarca dolarlık Bitcoin (BTC) almaya başladılar. Bir kripto para şirketi de İsviçreli brokerlar tarafından yoğun talep aldıklarını kaydetti. Rus müşterilerinin ülkede bulunan varlıklarının dondurulmasından korktuklarını dile getiren brokerlar yoğun bir şekilde BTC satın almaya başlıyor. Konu hakkında kripto para borsasının yetkilisinden gelen açıklama ise şu şekilde:

“Bir adamımız var (kim olduğunu bilmiyorum ama bir komisyoncu aracılığıyla geldi) ve ‘125.000 Bitcoin almak istiyoruz’ dediler. Ben de ‘ne? Bu 6 milyar dolar’ dedim. Yönetici, ‘Evet, Avustralya’daki bir şirkete göndereceğiz’ dedi”.

Şu anda Rusya ve Ukrayna arasında taraf tutmayı reddeden BAE için Rusların akını devam ediyor. Son günlerde yoğun kripto para transferleri yapan Rus yatırımcılar BAE üzerinde birçok gayrimenkul satın almaya başladı. Kripto paralar ile BAE’de mülk satın almaya imkan veren bir emlakçının ifadeleri ise şöyle oldu:

“Dubai’ye çok sayıda Rus ve hatta Belaruslu’nun geldiğini gördüm. Bunların önemli bir kısmı kripto paralarla varlıklarını taşıdı”.

Ripple İçin Alınan Olumlu Kararın Ardından XRP Artışa Geçti

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.