Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Metamask Gibi Çevrimiçi Cüzdan Kullananlar Bu Yazılıma Dikkat!

0 297

Metamask gibi çevrimiçi kripto para cüzdanlarının popülaritesi son zamanlarda giderek artıyor. Ancak bu durum bilgisayar korsanlarının da dikkatini çekmiş durumda. Son olarak yeni ortaya çıkartılan bir yazılım doğrudan çevrimiçi cüzdanların içini boşaltmak üzere çalışıyor. İşte detaylar..

Cüzdanlarınızdaki Birikimleri Çalan O Yazılım..

Kısa bir süre önce 3exp0rt tarafından keşfedilen yazılım cüzdanlarınızda bulunan birikimleri çalmak üzere çalışıyor. Bunun için çeşitli 2 adımlı doğrulama eklentileri ve çevrimiçi cüzdanları hedef alan yazılım “Mars Stealer” olarak adlandırılmakta. Toplamda 40’tan fazla tarayıcı eklentisi halindeki cüzdanı ve birçok 2 adımlı doğrulama eklentisini aşabilen yazılım özel anahtarları çalmak üzere çalışıyor. Ardından da ele geçirdiği özel anahtarlar ile yatırımcıların varlıklarını çalan uygulamanın bu zamana kadar on binlerce doları çaldığından şüpheleniliyor.

Arkadaş Kurbanı Olabilirsiniz!

Mars Stealer adındaki hack yazılımı son günlerde karanlık ağ olarak bilinen site ve forumlarda yaklaşık 140 dolar gibi bir ücretle satılıyor. Bu durum da son zamanlarda insanların güvendiği kişiler tarafınca dolandırılmasına neden olmakta. Sizler de arkadaş kurbanı olmamak ve elinizdeki tüm birikimleri kaptırmamak adına güvenmediğiniz yazılımları bilgisayarınıza indirmemelisiniz. Aksi bir taktirde tüm sorumluluk sizde olacağı için varlıklarınızı geri kurtarmak bir o kadar zor olacaktır.

Yazılım incelendiğinde ortaya çıkan garip bilgilerden biri de yazılımın bazı ülkeleri hedef almaması oldu. Yapılan incelemelere göre kötü amaçlı yazılım bilgisayarda Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Belarus ve Rusya’nın dili ile eşleşirse zarar vermeden terk ediyor. Ancak geriye kalan tüm ülkelerde yer alan kişiler saldırganın kurbanı olabilmekte.

Bitkub CEO’su, Bitcoin İçin Büyük Boğa Sezonu Beklentisini Açıkladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.