Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,687.45
+805.19
Ethereum
$3,087.65
+5.79
Litecoin
$81.04
-0.18
DigitalCash
$29.80
+1
Monero
$117.72
+3.04
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.06
+0.25
Dogecoin
$0.15
0

McDonald’s Metaverse’de Haklarını Korumak İçin Ticari Tescil Başvurusu Yaptı

0 401

Şirketlerin metaverse alanına olan ilgisi giderek artarken bu trende son olarak dev fast food markası McDonald’s tarafından da bir adım geldi. Şirket, biri “gerçek ve sanal ürünler içeren sanal bir restoran işletmek, eve teslimat sunan çevrimiçi sanal bir restoran işletmek” için olmak üzere toplam on ticari marka başvurusunda bulundu. Böylece metaverse alanında ticari haklarının korunması hedefleniyor.

Fast Food Markalarının Alana İlgisi

Son dönemlerde Adidas ve Nike gibi spor markalarına ek olarak fast food şirketleri de metaverse alanıyla oldukça ilgililer. Son olarak buna McDonald’s eklenirken yine ABD’li bir başka fast food ve kafe markası olan Panera Bread’in de metaverse ile ilgilendiği açıklandı. Tıpkı McDonald’s gibi ticari haklarını korumak amacıyla tescil başvurusu yapan şirket benzer haklarını koruma altına almak istiyor.

Fast food markalarının metaverse üzerinde tam olarak neler yapabileceği birçok kişi tarafından henüz anlaşılabilmiş değil. Markalar da bu alanla ilgili büyük bir atılımda bulunmasalar da tescil haklarını koruma altına alarak ilerleyen süreçlerini garantilemek istiyor. Çünkü yeni bir teknolojinin ortaya çıkması şirketlerin bazı ticari haklarını görmezden gelebilmekte. Konuyu ticari marka avukatı Josh Gerben şu şekilde anlatıyor:

“Herhangi bir ticari marka tescili, bir şirketin geçmişte başvurduğu mal ve/veya hizmetlerle sınırlıdır. Yeni bir teknolojinin ortaya çıkmasıyla birlikte, şirketlerin yeni mallarla ilgili olduğu için korumanın açık olduğundan emin olmak için yeni ticari markalar başvurusunda bulunmaları yaygındır. Bununla birlikte pratik bir bakış açısından, McDonald’s’ın mevcut ticari markaları, birinin metaverse’de bir McDonald’s açmasını engelleyecektir. Yaptıkları yeni başvurular, tüm özelliklere sahip olduklarından emin olmak için sadece bir en iyi uygulamadır. Gerekli olduğunda ticari markalarını uygulamak için düzenleme de denilebilir.”

Shiba Inu’dan Metaverse İçin Sanal Gayrimenkul Adımı

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.