Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

Kazakistan’da 200 Milyon Dolarlık Madencilik Ekipmanına El Kondu

0 488

Çin’in yasaklarıyla birlikte büyük bir madenci akınına uğrayan Kazakistan’da hükümet kaçak madencilere göz açtırmıyor. Son olarak da yetkililer tarafından yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki madencilik ekipmanına el konduğu açıklandı. Bununla birlikte ülkede yüz milyonlarca dolarlık bir kaçak madencilik operasyonu halen devam ediyor.

Kazakistan Mali İzleme Ajansı tarafından yapılan bildiride 15 Mart günü 100 milyar tenge (Kazakistan para birimi) değerinde madencilik ekipmanına el konduğu belirtildi. Yaklaşık 194 milyon doları aşan bir tutara denk gelen bu ekipmanların kaçak madencilik yaptıkları bildiriliyor.

Ülkede 55 madencilik şirketi yasalar nedeniyle kendini kapatma kararı alırken 25 işletme ise kara listeye alınmıştı. Ardından Kazakistan Mali İzleme Ajansı tarafından 51 madencilik şirketi faaliyetlerine son vermeleri gerektiği yönünde zorlandı. Bu zorlamaların nedeni ise başlıca vergi vermemek, elektrik şebekesine yasa dışı bağlanmak ve faaliyetlerin devlete bildirilmemesi olarak sıralanıyor.

Ethereum (ETH) 2.0 Öncesi Testnet Üzerinde Küçük Bir Hata Tespit Edildi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.