Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+599.21
Ethereum
+2.98
Litecoin
+0.67
DigitalCash
+0.89
Monero
+1.88
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.6
Dogecoin
+0.02

FTX Kullanıcıları Paralarını Çekebilecek mi?

0 299

Sam Bankman-Fried (SBF), 11 Kasım 2022 Cuma günü FTX, FTX US ve Alameda Research için Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Raporlara göre FTX’ten alacaklıları olan kullanıcı sayısı ise bir milyona ulaşabilir. Bu da, borsadaki kullanıcıların hepsinin paralarını çekip çekemeyecekleri yönündeki şüpheleri artırmakta. FTX kullanıcıları paralarını çekebilecek mi? İşte detaylar…

Messari’ye göre, FTX kullanıcıları önce kendilerini organize ederlerse mevduatlarının %40-50’sini kolaylıkla kurtarabilirler. Financial Times tarafından yayınlanan ön FTX bilançosuna dayanarak Messari, FTX müşteri mevduatının toplam 8,4 milyar dolar olduğunu kaydetti.


FTX’in 4 milyar dolarlık gerçekleştirilebilir varlıklarıyla karşılaştırıldığında, stablecoin’leri ve BTC varlıklarını içeren bu varlıkların satışı, müşterilerin mevduatlarının yaklaşık %50’sini çekmelerine yardımcı olabilir. Messari’nin yukarıdaki analizi bazı varsayımlarda bulunuyor. Bu, Serum (SRM) ve FTT gibi FTX ile ilgili bazı özelliklerin boş olacağını varsaymakta. Ayrıca FTX kullanıcılarına önce ödeme yapıldığını ve kullanılan başlangıç ​​bakiyesinin kusursuz olduğu varsayılıyor.

İflas işlemleri, FTX kullanıcıları için durumu karmaşık hale getirebilir

Mali zorluk içinde olan her şirket, ihtiyaçlarına en uygun iflas prosedürünü seçebilir. FTX, Bölüm 11 işlemlerini seçti.

Tercih edilen bu yöntem teminatlı alacaklılara yüksek öncelik vermektedir. İkinci sırada, teminatsız borç verenler, yani kredi limitlerini teminat altına almadan borç para veren bireyler veya şirketler var. Son olarak, ilk iki alacaklı tatmin olursa hissedarlar taleplerini alacaklardır. İflas mahkemesine ve her bir grubu nasıl kategorize ettiğine de bağlıdır. Karşılaştırıldığında, Voyager hesabı sahipleri “genel teminatsız alacaklılar” olarak kategorize ediliyor. Bu, yalnızca daha yüksek öncelikli borçlular elendikten sonra hizmet verilebileceği anlamına gelir. Hem Celsius hem de FTX kullanıcıları, Bölüm 11 iflas sürecinde aynı kategoriye girebilir, bu nedenle, FTX kullanıcılarının satın alma sürecine son giren olması muhtemeldir. Ayrıca ödemeler de beklendiğinden uzun sürebilir. Örneğin, Mt.’nin iflas işlemleri; Japonya merkezli eski bir borsa olan Gox devam ediyor ve 2014 yılında piyasaya sürüldü. Ekim 2022’de, yani sekiz yıl sonra mahkeme ödemeleri yapmaya yeni başladı.

Ayrıca, engellenen kullanıcı varlıkları zaman içinde farklı şekilde değerlenir. Kullanıcılar, yalnızca oylama günü geldiğinde aldıklarını alacaklar. Kısacası, Messari’nin analizine göre müşteri mevduatlarını da içerebilen gerçek varlıkların cari değeri, zaman içinde düşebilir veya yükselebilir. FTX iflası, FTX platformunun alacaklılarına, yatırımcılarına ve kullanıcılarına yatırımlarını ve kripto varlıklarını kurtarma fırsatı verebilir. Fakat bu süreç kolay değil ve uzun zaman alabilir. Genelde, teminatsız ödemeler yüzünden kullanıcılar en son sırada olacaktır. Bu nedenle, “anahtarlarınız yoksa, sizin kriptolarınız değil” sözünü bir kez daha hatırlatmak önemlidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.