Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,631.40
-952.32
Ethereum
$3,133.90
-40.35
Litecoin
$83.17
-1.67
DigitalCash
$30.29
-0.34
Monero
$118.85
-1.7
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.18
-0.66
Dogecoin
$0.15
-0

FTX CEO’su, Savaşın Kripto Sektörü İçin İmaj Zedeleyici Olduğunu Belirtti

0 260

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, devam eden Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuştu. Deneyimli isme göre savaş şu anda kripto para sektörü için imaj zedelemeye devam ediyor. Özellikle de Rusya’yı kısıtlamak adına alınan önlemlerin kripto sektörüne zarara verebileceği belirtildi.

Rusya ve Ukrayna arasında haftalardır devam eden savaş tüm dünyanın gündeminde. Birçok ülke şu anda Rusya’ya yönelik ağır yaptırımlar uygulamaya devam ederken bu yaptırımlar kripto alanına da yansıdı. Özellikle de Rusların varlıklarını kripto paralarla taşımasına yönelik yaptırımlar sektörün imajını zedelemeye devam ediyor.

Rusya’ya tüm dünyadan yaptırımlar yağarken kripto para borsaları çekimser tavrını korumaya devam ediyor. Şu anda Binance ve Kraken gibi önde gelen borsalar henüz Rus kullanıcılara yönelik herhangi bir yaptırım uygulamadı. Diğer şirketler ve ülkelerden gelen yasaklara ilişkin FTX CEO’sunun sözleri ise şu şekilde:

“Bu durum [endüstri adına] iyi olmadı. Alınan kararlar sanki regülasyon karşıtıymış gibi algılandı, kulağa da öyle geliyor. Ve bence bu, büyük bir algı sorununa yol açtı.”

Oldukça popüler bir kripto para borsası olan FTX şu anda olası yaptırım ihlallerinin önüne geçebilmek amacıyla Rusya’da bulunan ve hakkında yaptırım uygulanan tüm kullanıcılarına hizmet vermeyi durdurma kararı aldı. Ancak bu yaptırımlardan sıradan Rus kullanıcılar etkilenmiyor. Bu kullanıcılar halen FTX hizmetlerini kullanmaya devam ederken borsanın ABD Hazine Bakanlığı ile görüşme halinde olduğu belirtildi.

Dev Ethereum Balinası 3 Milyon Dolarlık ApeCoin (APE) Satın Aldı

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.