Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,604.11
+558.89
Ethereum
$3,577.90
+4.69
Litecoin
$95.43
+0.25
DigitalCash
$38.61
+0.67
Monero
$137.54
+1.17
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$32.17
+0.58
Dogecoin
$0.20
+0.02

Dlive block zinciri tabanlı içerik paylaşımını yaygınlaştırıyor

0 353

Dlive block zinciri tabanlı içerik paylaşımını yaygınlaştırıyor .

Eşler arası dosya paylaşım devi BitTorrent, 30 Aralık’ta blockchain tabanlı canlı akış platformu DLive’ın ekosistemine katılacağını duyurdu. Bu ortaklık sayesinde DLive, BitTorrent’in aylık 100 milyon aktif kullanıcısına eşler arası içerik paylaşımı ve canlı akış yetenekleri getirecek. BitTorrent CEO’su Justin Sun  YouTube’un kripto içerik yasağını izleyerek merkezi olmayan içerik platformlarının geleceğini söyledi. “YouTube gibi kriptoyla ilgili içeriğin kaldırılması gibi içerik platformlarını görmek talihsiz bir durumdur, bu merkezi ajanslarla ilgili bir sorundur. TRON’un en yeni ortağı DLive gibi merkezi olmayan içerik platformları geleceğin platformlarıdır. ” Yaklaşık 2 yıl önce piyasaya sürülen DLive’in zaten 5 milyondan fazla aktif kullanıcısı ve tutkulu bir canlı akış topluluğu var. Nisan 2019’da dünyanın en ünlü YouTuber’larından PewDiePie, ilk canlı akışını DLive’de gerçekleştirdi. PewDiePie o zamandan beri DLive’de Ninja, James Charles ve Jack Black gibi ünlü YouTuber’larla birlikte yayınladı.

Sun, DLive’in canlı akış için önde gelen blockchain tabanlı platformlardan biri olduğunu açıkladı. 

“DLive, blockchain ve dijital medyayı birleştirdiğinizde mümkün olan en iyi gerçek örneklerden biridir. DLive, canlı medya üreticileri için harika bir çözümdür. Canlı akış içeriğinin, sahiplik alan merkezi sosyal medya platformları için zaten ne kadar değerli olduğunu düşünün TRON ve BitTorrent’in tutkulu yaratıcı topluluklarından oluşan topluluğun eklenmesiyle tüm dünyaya değer katan DLive’ı dört gözle bekliyoruz. “

DLive, toplulukları daha fazla entegre etmek için hesap sistemlerini BitTorrent’lerle birleştirecek. Örneğin, 2019’un başlarında BitTorrent tarafından sunulan canlı akış platformu BLive, ekiplere katılarak DLive’a geçecek. DLive, merkezi olmayan içerik paylaşımı konusunda farkındalık yaratmak için ürün ve hizmetlerini BitTorrent ağlarında da tanıtacak.

DLive CEO’su Charles Wayn entegrasyonu dört gözle beklediğini belirtti. 

“BitTorrent ekosisteminin bir parçası olma fırsatına sahip olmaktan çok memnunuz. Onları dijital eşler arası alana öncülük ettiklerini izledim. DLive’ın yaratıcıları güçlendirme ve toplulukları ödüllendirme hedefi bu yeni girişimin güçlenmesine bir adım daha yaklaştı .”

Gerçekten merkezi olmayan bir içerik paylaşım platformu oluşturma

Şu anda Lino blok zinciri ( daha önce STEEM blok zincirinde barındırılan) üzerine inşa edilen DLive , işbirliği sonucunda TRON blok zincirine taşınacak . TRON , dosya paylaşımı için dünyanın en büyük merkezi olmayan protokolünü oluşturmak amacıyla sistemleri birleştirmek için Temmuz 2018’de BitTorrent’i satın aldı . DLive, TRON blok zincirine geçiş tamamlanana kadar Lino blok zincirini desteklemeye devam edecektir. Lino blockchain teknik altyapısı BitTorrent’e entegre edilecek olsa da, DLive tarafından içerik oluşturucularını ödemek için kullanılan LINO para kripto para birimi artık yeni ekosistemdeki temel değer birimi olmayacak. BitTorrent’in BTT kripto para biriminin mevcut DLive ekosistemine entegrasyonunu kolaylaştırmak için DLive, mevcut kullanıcılara Lino blok zincirinden BitTorrent ekosistemine geçiş için avantajlar ve ödüller sunmayı planlıyor. DLive ayrıca, BitTorrent Dosya Paylaşım Sistemi (BTFS) olarak bilinen dosya depolama için BitTorrent’in yeni hizmetini kullanacaktır.  Sun’a göre, BTFS dünyadaki en büyük merkezi olmayan protokollerden biridir ve internetten bilgi silinmesini neredeyse imkansız hale getirecektir. 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.