Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,700.38
-1114.34
Ethereum
$3,045.09
-54.7
Litecoin
$82.58
+1.4
DigitalCash
$29.82
+0.19
Monero
$117.82
-0.19
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.09
-0.02
Dogecoin
$0.15
-0

DeFi Hackleri Neden Devam Edecek?

0 494

DeFi Hackleri Neden Devam Edecek?

Sergey Nazarov, hackerların verileri alma yöntemlerini yeniden düşünmedikçe DeFi protokollerini hedeflemeye devam edeceklerini söyledi.Chainlink kurucu ortağı Sergey Nazarov, hackerların fiyat bilgilerini alma yöntemlerini değiştirmedikçe DeFi protokollerinin peşinden gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Açıklamalarda Neler Var?

Nazarov’un Cuma günü yayınlanan yorumları, DeFi protokollerinin, Compound (89 milyon dolar), Harvest Finance (34 milyon dolar) ve Cheese Bank’a (3.3 milyon dolar) saldıran bir dizi flaş kredi saldırısında 100 milyon dolardan fazla kaybetmesinin ardından geldi.Projeler, protokollerde tutulan stablecoin fiyatlarının manipüle edildiği oracle hacklerine maruz kaldı.

Hackerlar, Curve Finance’in likidite havuzlarında tutulan kripto fiyatına ilişkin verilerine güvendikleri için projelerin birkaçını hedefleyebildiler.Nazarov podcast’te, tüm saldırıların “tek bir merkezileştirilmiş borsa fiyat kaynağı olarak kullanmakla ilgili olduğunu” ve protokoller, verilerini iki veya üç kaynaktan almaya başlasa bile bu tür saldırıların devam edeceğini söyledi ve şöyle dedi:

“Bence bu protokollerin her iki geliştiricisinin de ilgilenmesi gereken ciddi bir durum söz konusu.”

Nazarov, Chainlink’in birden çok veri kaynağı kullandığı için sorunlara dirençli olduğunu ve “yüzlerce borsadan” veri aldığını söyledi.

6 Milyon Dolarlık Hack’in Ardından, Value DeFi Yardım İçin Chainlink’e Dönüyor

Verim tarımı merkezi olmayan finans protokolü olan Value DeFi, geçen Cumartesi günü birisi denetlenmemiş, hacker merkezileştirilmiş fiyat oracle’ındaki bir güvenlik açığından yararlandıktan sonra 6 milyon dolar kaybetti.

DeFi protokollerinin gelecekte sorunları önlemek için verilerini nasıl koruyacaklarını düşünmeleri gerekecek.

Saldırılardan bu yana, merkezi olmayan borsa Curve Finance, DeFi projelerini, merkezi olmayan bir oracle ağı kullanan Chainlink’i kullanmaları konusunda uyardı. Görünüşe göre en yeni DeFi projeleri, güvenlik söz konusu olduğunda oyunlarını hızlandırmak zorunda kalacak. Aksi takdirde milyonlarca dolar daha kaybedilecek.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.