Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Coinbit CEO’suna Hapis Şoku!

0 296

Coinbit CEO’suna Hapis Şoku!

Güney Kore merkezli sahte kripto para borsasının CEO’su, hileli ticaret faaliyetleri nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Yerel medya kuruluşu Blockinpress tarafından aktarıldığı üzere, Komid adlı ticaret platformunun her iki yöneticisinin de itirazları mahkeme tarafından reddedildi. Biri üç yıl, diğeri iki yıl hapis cezası aldı. Tam isimleri açıklanmayan Choi ve Park, platformlarındaki sahte ticaret işlemleriyle alım satım verileri uydurmakla suçlanmışlardı.

Kripto para piyasasında manipülasyon yaptıkları tespit edilen yöneticiler, mahkeme tarafından suçlu bulundu.

Kullanıcılarına başlangıç aşamasında normal hizmet sunan dolandırıcılar, daha sonra sahte tokenler listeleyerek yatırımcıların paralarını ele geçirdiler.

Komid borsasındaki ticaret faaliyetleri bir süre sonra yetkililerin şüphesini çekti. 5 milyon dolarlık işlemin sahte olduğu anlaşıldı.

Davayı denetleyen yargıç Ahn Seong-joon şu yorumda bulundu:

“Bay Choi ve ekibi, çok sayıda kurbanı hedef alarak defalarca dolandırıcılık faaliyeti yürüttüler. Bay Choi ve ekibi, gerçek kripto para işlemi gibi gözüken sahte veriler kullandılar.”

Güney Kore’nin en büyük üçüncü kripto para borsası Coinbit, dolandırıcılık iddialarının ardından yakın zamanda polis tarafından baskına uğradı. Güney Koreli medya kuruluşu Seoul Shinmun tarafından yayımlanan habere göre, borsadaki işlem hacminin yüzde 99’u sahteydi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.