JPMorgan eski türev yatırımcısı, dünyanın en büyük kripto para borsalarından birine hissesini teslim etmediği iddiasıyla 300 milyon dolarlık dava açmaya hazırlanıyor. Frank Amato ve RGB Coin, 4 Aralık’ta Kaliforniya Eyaleti San Francisco Şehri Yüksek Mahkemesi’ne sunulan dosyaya göre BitMEX’e, borsanın CEO’su Arthur Hayes’e ve borsanın sahibi HDR Global Trading’e dava açıyor. Amato, BitMEX’in 2015 yılında ilk yatırımcılarından biri olduğunu ve hissesini sonradan almak üzere 30 bin dolar yatırım yaptığını belirtti. Amato, söz konusu hissenin şimdiye kadar teslim edilmediğini ileri sürdü. Borsa, iddiaya göre Amato’nun yatırımının ardından girişim sermayesi şirketi SOSV’den de 30 bin dolar yatırım aldı. Dava dosyasına göre Hayes, Amato’dan bu bilgiyi hissesini teslim etmemek için gizledi.Resmi olmayan kaynaklara göre Amato’nun şirketteki hissesinin değeri 50 milyon dolara ulaştı. Yatırımcı, toplamda 300 milyon dolar ödeme talep ediyor. Dava dosyasında şöyle belirtiliyor:

“Davacı, bu dava ile BitMEX’teki değeri 50 milyon doları aşan hissesinin ve 250 milyon dolarlık cezai tazminatın ödemesini talep ediyor. Davacı ayrıca ihtiyati tedbir ve dava ücretlerinin ödenmesini talep ediyor.”

Borsa sorunlarla uğraşıyor

Borsa, geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan büyük veri sızıntısına rağmen popülerliğini korumayı sürdürüyor. Yöneticiler, kullanıcıların e-posta adreslerinin diğer kullanıcılara toplu halde gönderildiği sızıntı nedeniyle endişe duymuyor.Borsanın faaliyetleri iyi durumunu sürdürüyor. Bitcoin (BTC) türevlerinin günlük işlem hacmi, gün itibarıyla 1,6 milyar dolar olarak ölçüldü. Geçtiğimiz Temmuz ayında, BitMEX’in ABD’li yasa düzenleyiciler tarafından soruşturulmaya başladığı haberleri yatırımcıları paralarını çekmeye yönlendirdi ve piyasada ani bir dalgalanma oluşturdu.