Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Bitcoin Madenciliğinde Yenilenebilir Enerji Kullanımı Rekor Kırdı!

0 295

Çevreciler tarafından büyük eleştiri alan Bitcoin madenciliğinin enerji tüketimi gün geçtikçe daha çevreci bir hal alıyor. Son olarak da “Bitcoin Mining Council” tarafından açıklanan verilere baktığımızda madencilikte yenilenebilir enerji kullanımının %58’i aştığını görüyoruz. İşte diğer detaylar..

Madencilikte Çevreci Enerji Kullanım Oranları

BMC tarafından açıklanan verilere göre şu anda dünya genelinde madenciliğin %58.5’i yenilenebilir enerji ile yapılıyor. Buna ek olarak çevreci madenciliği en çok benimseyen ülkelerden birinin de Almanya olduğunu görmekteyiz. Hali hazırda çevreyi korumak adına birbirinden önemli kurallar getiren Almanya için bunun gayet normal olduğunu söylemek mümkün.

Son dönemlerde Çin’den madenciliğin büyük bir kısmını kendine alan ABD şu anda sadece %31.4 oranla yenilenebilir enerji kullanıyor. Ancak ABD’de yeni hayata geçirilmesi beklenen düzenlemeler ile oranın daha da artması beklenmekte. Son olarak da sadece %2.2 oranla çevreci enerji kullanan Brezilya da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Madencilikte hiç de çevreci bir tavır takınmayan ülkede bu durumun düzelmesi umut ediliyor.

Kripto para sektörünün daha da benimsenmesiyle birlikte Bitcoin madenciliği üzerine atılımlar da hızla artıyor. Son olarak dev teknoloji şirketi Intel de bu alana dahil olacağını açıklamıştı. Bu ve buna benzer dev şirketlerin de madencilik alanına dahil olmasıyla hem madencilik hash oranlarında, hem de bu alana yapılan yatırımlarda ciddi bir artış olacaktır.

Bitcoin’i Yasal İlan Eden El Salvador Başkanı Türkiye’ye Geliyor

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.