Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+599.21
Ethereum
+2.98
Litecoin
+0.67
DigitalCash
+0.89
Monero
+1.88
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.6
Dogecoin
+0.02

ABD Hazine Bakanı’nın Açıklamalarıyla Kripto Paralar Artışa Geçti

0 314

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen kısa bir süre önce yaptığı açıklamalarda sektörün risklerine değindi ve alandaki yenilikleri destekleyeceğini belirtti. Bu açıklamalar sektörde olumlu karşılanınca da kripto para piyasaları önemli bir artış yakalamış durumda. Açıklamaların ardından Bitcoin (BTC) %9 değer kazanırken genel piyasa hacmi de 10 milyar dolardan fazla artış yakaladı.

Bakanın Açıklamaları Piyasaları Yeşile Bürüdü

Hazine Bakanı Yellen 8 Mart günü yaptığı açıklamada şu ifadeler kullandı:

Yürütme emri, ülke içerisindeki tüketiciler ve işletmeler için önemli faydalar sağlayacak, kripto paraların yasa dışı finansmandaki riskler ele alınarak bu amaçla kullanılması engelleyecek, tüketicileri ve yatırımcıları koruyacaktır.

Normal tarihinden önce yayınlandığı belirtilen açıklama paylaşılmasından kısa bir süre sonra ABD Hazine Bakanlığı’nın sitesinden kaldırıldı. Şu anda web.archive.org üzerinde görülebilen açıklama yatırımcıları harekete geçirdi.

Yapılan açıklamalara göre ülkedeki ödeme sistemlerinin gelişimi için bakanlığın kurumlar arası ortak çalışmalar yürüteceği öğrenildi. Ayrıca dijital paraların finansal istikrarı tehdit edebilecek potansiyel risklerini araştırmak için  “Finansal İstikrar Gözetim Konseyi” toplanıyor.

Paylaşılan bu haberle birlikte önemli bir sıçrama yapan Bitcoin (BTC) gün içerisinde 42.300 dolara kadar çıktı. Onu takiben altcoin piyasaları da hareketlenirken yatırımcılar son günlerdeki düşüşü toparlamayı başardılar.

Bitcoin (BTC) Kısa Sürede Yüzde 9 Değer Kazanarak 42.000 Dolara Ulaştı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.