Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,351.31
+76.66
Ethereum
$3,144.64
-2.02
Litecoin
$84.85
+1.17
DigitalCash
$30.43
+0.48
Monero
$120.01
+1.62
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.58
+0.45
Dogecoin
$0.15
0

Hacker’ların Yeni Hedefi: Fortnite Oyuncuları

0 528

Syrk adlı yeni bir fidye yazılımı, fidye ödenmezse tüm klasörleri silerken sabit sürücünüzdeki dosyaları şifreler. Kötü amaçlı yazılım,  geçen yıl boyunca pek çok kötü amaçlı yazılımın temelini oluşturan bir şifreleyici olan açık kaynaklı Hidden-Cry programına dayanıyor.

Yaklaşık 250 milyon kullanıcısı bulunan Fortnite oyunu, bu tür kötü amaçlı yazılımların hedefi haline geldi.

Syrk, Fortnite kullanıcılarını, oyun için hile yapan bir uygulama olarak göstererek kendini maskeliyor. Syrk malware ” SydneyFortniteHacks.exe ” olarak görünür ve çalıştırıldığında uygulama kullanıcının sabit diskindeki ve USB sürücülerindeki dosyaları şifrelemeye başlar. Eğer fidye kripto ile ödenmezse, uygulama birbiri ardına önemli bir klasörü silmeye başlar.

Bu tür kötü niyetli yazılımlardan korunmanın en basit yöntemi, oyun içinde üçüncü parti yazılımlarında uzak durmaktır. Eğer bunu için çok geçse ve virüs bilgisayarınıza bulaşmışsa, aşağıdaki dizinden belgeleri silerek kurtulabilirsiniz.

C:\\Users\\Default\\AppData\\Local\\Microsoft\\-pw+.txt
‘passwordonly’
C:\\Users\\Default\\AppData\\Local\\Microsoft\\+dp-.txt
‘pass : password’

 

 

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.