Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,391.26
+2538.56
Ethereum
$3,064.48
+92.26
Litecoin
$80.71
+1.5
DigitalCash
$28.91
+1.45
Monero
$116.83
-2.42
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
+0.78
Dogecoin
$0.15
0

Celsius : İnternet’in block zinciri üzerine bir uygulama olacak

0 338

Celsius : İnternet’in block zinciri üzerine bir uygulama olacak .

10 Aralık’ta Las Vegas’taki ELEV8CON’da konuşan Celsius Network’ün kurucusu ve CEO’su Alex Mashinsky, merkezi ve merkezi olmayan ağlar arasında bir savaş olduğunu söyledi. Mashinsky, “İnternet’in Facebook ve Google gibi şirketler tarafından merkezileştirilmesi, sahte haberlerin ve bariz yalanların belgelenmiş gerçeklerle aynı muamele gördüğü çarpık bir gerçeklik yarattı,” dedi. Mashinsky, merkezileştirilmiş sosyal medya ağlarının yükselişinin sahte haberlerde bir artışa yol açtığını ve sorunların ve olayların temel gerçekleriyle ilgili çok fazla kafa karışıklığına yol açtığını söyledi . Mashinsky, sahte haberlerin okuyucunun katılımını artırma eğiliminde olduğunu ve bunun ardından Facebook ve Google gibi şirketler için büyük kazanç sağladığını belirtti .

“Eğer bu tür yalanlar angajman getirirse (ki hemen büyük karlara dönüşür) o zaman dünyanın her bir dolarını çıkarmak için yorulmadan çalışan en iyi algoritmalar tarafından itilmeyi ve terfi ettirilmeyi hak ederler. Demokrasilerimiz veya insan haklarımız hakkında endişelenmenize gerek yok, şirket mega karları, PR’ı bir okula veya engellilere yaptığımızın% 1’ini bağışladığımızı bildirirsek, tüm hastalıklarını iyileştirebilir ”dedi.

Blockchain tabanlı bir çözüm

Bunun gibi bir sistem, çevrimiçi dünyaya çok ihtiyaç duyulan bir şeffaflık katmanı getirerek, kullanıcıların kimliğini ve verilerin doğruluğunu doğrulayabilir. Mashinsky , ağının iç operasyonlarını kaydetmek için blockchain teknolojisini kullanan EOS Voice gibi bir projenin , internete güven veren ilk ademi merkeziyetçi uygulamalardan biri olacağını belirtti. EOS Voice, EOS yaratıcısı Bock.One tarafından tanıtılan bir sosyal medya platformudur. Beta sürümünün Şubat.142020 tarihinde başlaması planlanıyor. Kişisel kullanıcı bilgilerini izinsiz olarak çıkaran merkezi sosyal medya ağlarının aksine, EOS Voice üzerindeki tüm işlemler blok zincirine kaydedilir. Dahası, Mashinsky, sosyal ağların, herhangi birinin istediklerini yayınlayabilmeleri nedeniyle sahte haberlere karşı savunmasız olduğunu belirtti, ancak EOS Voice kullanıcılarının kimliklerini doğrulamaları gerekiyor. Bu, sahte hesapların azaltılmasına ve yasal olmayan içeriğin azaltılmasına yönelik bir yol sağlar; çünkü yayınlanan her şey belirli kişilere geri izlenebilir. Yine de, EOS Voice gibi platformlar piyasaya sürülürken, Mashinsky, kullanıcı çekişini kazanmanın bir zorluk olmaya devam ettiğini belirtti.

“Bizi korumak ve ilgimizi en iyi şekilde çekmek için tasarlanmış platformlar zaten var. Onları keşfetmek için sadece 7 milyar insanı bekliyoruz. Bunu yaptıklarında, tüm internet blok zincirinde bir uygulama haline gelecektir ”dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.