Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,184.46
-2432.37
Ethereum
$3,144.78
-93.28
Litecoin
$83.27
-2.75
DigitalCash
$29.87
-1.57
Monero
$118.61
-2.44
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.15
-1.97
Dogecoin
$0.15
-0.01

Binance’de türk lirası ile bitcoin alım satım aktif oluyor

0 513

Binance’de türk lirası ile bitcoin alım satım aktif oluyor .

Kripto para borsası Binance, Türk Lirası ile Bitcoin (BTC) ve diğer iki kripto para birimi alım satım seçeneklerinin 20 Aralık itibarıyla başlatacağını duyurdu. Resmi web sayfası üzerinden bir açıklama yayımlayan Binance, 20 Aralık 13:00’ten (TSİ) itibaren Türk Lirası (TRY) ile işlem yapmaya izin verileceğini belirtti. Yapılan açıklamada, başlangıç aşamasında Bitcoin, Binance Cash ve dolara endeksli bir stablecoin olan Binance USD ile işlem yapılabileceği vurgulandı. Türkiye’nin ulusal para birimi ile yapılacak işlem çiftleri; BNB/TRY, BUSD/TRY ve BTC/TRY olarak sıralandı. Duyuruda ayrıca, TL türünden mevduat hesaplarının kullanıma açıldığı söylendi. Binance kullanıcıları, Türkiye’nin ulusal para birimine destek veren işlem çiftlerinin güncel listesine dijital cüzdan hesapları üzerinden ulaşabilecekler.

Binance Türk Lirası desteği ilk kez Papara ortaklığında hayata geçti

Önde gelen kripto para borsalarından biri olan Binance, Türk lirası kullanarak Bitcoin (BTC) ve benzeri kripto para birimlerini satın alma imkanı sunmak için Papara ile ortaklık kurdu. Yerel dijital cüzdan hizmeti Papara; BtcTurk, Paribu ve Koineks gibi, ülkede faaliyet gösteren diğer önemli kripto borsalarıyla da entegre biçimde çalışıyor. Ünlü borsanın Türk lirasına destek vereceği, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Türkiye’yi ziyaretinden bir hafta önce ortaya çıkmıştı. Resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Türkiye vatandaşlarının Papara dijital cüzdan üzerinden TL para birimini kullanarak Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve Ripple (XRP) gibi kripto para birimlerini alabilecekleri söylenmişti. 19 Kasım tarihinde İstanbul’da düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’ne katılan Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, Türkiye’nin kripto para alanında en hızlı büyüyen ülkelerden olduğunun altını çizmişti. CZ, Türkiye’ye yatırım yapmak istediklerini belirtmişti. CZ, “Türkiye’ye gerçekten yatırım yapmak istiyoruz. Ayrıca ekip arkadaşlarımızın sayısını önümüzdeki 3-6 ay içerisinde 10-20 kişi artırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

CZ, Türkiye pazarı hakkındaki düşüncelerini şu sözlerle aktardı:

“Türkiye, kriptoya en büyük talebi ve en hızlı büyüyen ilgiyi gösteren, canlı ülkelerden biri. Binance olarak en iyi ürünü, en istikrarlı borsa platformunu, yerel dil destekli müşteri hizmetleri ve en düşük ücretler ile sunmaya çabalıyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.