Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,830.79
-3828.58
Ethereum
$3,361.48
-270.63
Litecoin
$80.42
-5.89
DigitalCash
$33.04
-4.36
Monero
$138.54
-0.45
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.28
-2.51
Dogecoin
$0.13
-0.02

Bollinger Bantları İndikatörü Nedir?

0 500

Bollinger Bantları İndikatörü Nedir?

Herhangi bir finansal aracın belli bir zaman dilimi içerisinde fiyatının ve volatilite değerinin ölçülmesine olanak sağlayan indikatör türüne Bollinger Bantları İndikatörü denir. Bollinger bantları indikatörü, 1980 senesinde John Bollinger tarafından geliştirilen bir indikatör türüdür. Bollinger bantları indikatörü, hem ortalama fiyat değişimlerini hem de standart sapma değerlerini dikkate alan bir indikatör olduğu için, alım kararlarının ve satım kararlarının daha sağlıklı bir şekilde verilebilmesine olanak sağlayan bir indikatör türüdür. Bollinger bantları indikatörü, her yatırımcının kolay bir şekilde kullanabileceği bir indikatör türüdür. Bollinger bantları indikatörü, 3 tane farklı çizgiden oluşan bir indikatör türüdür. Bollinger bantları indikatöründe yer alan orta çizgi, fiyatların ortalamasını gösterir. Bollinger bantları indikatöründe yer alan alt çizgi, fiyatların en düşük seviyesini gösterir. Bollinger bantları indikatöründe yer alan üst çizgi, fiyatların en yüksek seviyesini gösterir. Fiyatlar, bollinger bantları indikatörünün alt çizgisinde ise, finansal araçlarda alım işlemi gerçekleştirilmelidir. Fiyatlar, bollinger bantları indikatörünün üst çizgisinde ise, finansal araçlarda satım işlemi gerçekleştirilmelidir. Bollinger bantları indikatörü, ilk kez 1981 senesinde kullanılan bir indikatör türüdür. Bollinger bantları indikatörü, matematiksel olarak fiyat değerlerinin ortalamadan uzaklaşma ölçüsünü dikkate alan bir indikatör türüdür. Bollinger bantları indikatörü, orta bandın 20 günlük basit ortalamasını gösteren bir indikatör türüdür. (+2x standart sapma) değeri, bollinger bantları indikatörünün en üst seviyesini belirleyen bir değerdir. (-2x standart sapma) değeri, bollinger bantları indikatörünün en alt seviyesini belirleyen bir değerdir. Bollinger bantları indikatöründe standart sapma değeri azaldığı zaman, bollinger bantları daralır. Bollinger bantları indikatöründe standart sapma değeri arttığı zaman, bollinger bantları genişler.

Standart Sapma Değeri Nedir?

Ortalama fiyat hareketlerinin, ortalamadan ne kadar uzaklaştığının ölçülmesine olanak sağlayan değere Standart Sapma Değeri denir.

Bollinger Bantları İndikatörünün Özellikleri Nelerdir?

Bollinger bantları indikatörünün özellikleri, kendi içerisinde 7 ana gruba ayrılır. Bunlar;

1)Bollinger bantları indikatörü, yatırım piyasalarında en çok kullanılan indikatörlerden biridir.

2)Bollinger bantları indikatörü, piyasaların yönü hakkında bilgi veren bir indikatör türüdür.

3)Bollinger bantları indikatörü, gelecekteki fiyat hareketlerinin kolay bir şekilde tahmin edilmesine olanak sağlayan bir indikatör türüdür.

4)Bollinger bantları indikatörü, gelecekteki fiyat hareketlerinin hızlı bir şekilde tahmin edilmesine olanak sağlayan bir indikatör türüdür.

5)Bollinger bantları indikatörü sayesinde finansal analiz yapılabilir.

6)Bollinger bantları indikatörü sayesinde trend takibi yapılabilir.

7)Bollinger bantları indikatörü genellikle fiyat hareketlerinin en fazla olduğu piyasalarda kullanılan indikatörlerden biridir.

Volatilite Nedir?

Fiyatlardaki değişimlerin ne kadar yüksek aralıklar ile gerçekleştiğini ve finansal araçların fiyatları arasındaki farkın büyüklüğünü ölçmeye olanak sağlayan finansal kavrama Volatilite denir. Volatilite değeri yüksek olan finansal araçların, risk değerleri de yüksek olur. Volatilite değeri düşük olan finansal araçların, risk değerleri de düşük olur.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.