Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,346.36
+1150.48
Ethereum
$3,167.61
-13.62
Litecoin
$83.10
+0.85
DigitalCash
$29.19
+0.52
Monero
$126.93
+3.86
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.17
-0.02
Dogecoin
$0.14
0

Yerli kripto para LINK Btctürk’te listelendi

0 332

Yerli kripto para LINK Btctürk’te listelendi .

Türkiye merkezli kripto para borsası BtcTurk, Chainlink (LINK) tokeni listeye ekledi. Yerli kripto para borsası BtcTurk, 9 Ocak günü yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Chainlink (LINK) kripto parayı Türk Lirası ile işleme açtığını duyurdu. BtcTurk Pro kullanıcıları, platform üzerinde Türk Lirası ile LINK alım satımı yapabiliyor. LINK ile yapılacak işlemlerin alt limiti 1 LINK olarak açıklandı. BtcTurk, duyurunun ardından paylaştığı blog yazısında Chainlink’in akıllı kontratlara, harici veri bağlantısı sağlayan merkezi olmayan bir uzman ağ olarak geliştirildiğini hatırlattı:

“Bu sayede, blockchain’de yer almayan veriler, güvenli ve doğrulanabilir akıllı kontratlar ile ilişkilendirilebilmektedir. Chainlik, API (Uygulama Programlama Arayüzü) ile akıllı kontratlar arasında, merkezi olmayan güvenilir bağlantı sağlamaktadır.”

Chainlink nedir?

Chainlink esasen zincir dışında bulunan veriyi, akıllı kontratlar aracılığıyla blockchain ağına eklemeye yarıyor. Verinin aktarılması, Chainlink ağına dahil olan düğümler yoluyla yapılıyor. Ağ üzerinde kullanılan ve BtcTurk’te listelenen kripto para birimi LINK, Ethereum platformunda üretilmiş bir ERC-20 akıllı kontrat jetonu olarak işlev görüyor.BtcTurk’ün geçtiğimiz haftalarda EOS ve Dash kripto para birimlerini de listelediğini duyurmuştu. Bir diğer önde gelen Türk kripto para borsası Paribu ise geçtiğimiz yılın son çeyreğinde WAVES dahil yeni işlem çiftlerini açıklamıştı. Öte yandan, küresel kripto borsalarının Türkiye’deki çalışmaları hızlanıyor.  Türk Lirası ile kripto para alım satımını hayata geçirdi. Türkiye ofisini geçtiğimiz yılın Ekim ayında hayata geçiren Huobi’nin ise Türk Lirası işlemlerine yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.