16 Eylül’de ABD Adalet Bakanlığı, ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi, en az 16,8 milyon ABD doları çalmak için karmaşık bir kimlik avı kampanyası kullanan iki Rus vatandaşına yaptırım uyguladığını duyurdu. 2017 ve 2018 yıllarında üç sanal para borsasının müşterilerinden – ikisi Amerika Birleşik Devletleri merkezli olmak üzere.

İkili, Danil Potekhin ve Dmitrii Karasavidi, kripto varlıklarını çeşitli aracılar aracılığıyla taşımak ve düşük altcoinleri hedefleyen pompa ve boşaltma planları uygulamak için çalıntı kimliklerle doğrulanmış hesapları kullanmadan önce, şüphelenmeyen kurbanların giriş bilgilerini çalmak için yasal kripto borsalarını taklit eden birden fazla web sitesi oluşturdu. Piyasa kapitalizasyonu.

Hazine sekreteri Steven Mnuchin, “Bu planı uygulayan kişiler, Amerikan vatandaşlarını, işletmelerini ve diğerlerini, onları kandırarak ve hesaplarından sanal para çalarak dolandırdılar” dedi.

“Hazine Departmanı, siber suçluları hedef almak için yetkililerimizi kullanmaya devam edecek ve finans sektöründeki yeni teknolojilerin güvenli ve güvenli kullanımına bağlı kalmaya devam edecek.”

Aynı gün, ABD Adalet Bakanlığı, Malezya’da 100’den fazla şirketi, üniversiteyi, hükümeti ve uluslararası kar amacı gütmeyen kuruluşları hedefleyen bilgisayar korsanlığı kampanyalarıyla bağlantılı olarak iki hacker’ın tutuklandığını duyurdu .

Çiftin her biri 77 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı ile bağlarını iddia eden biri de dahil olmak üzere beş Çin vatandaşı hala kaçak durumda .

Grup, kaynak kodunu ve diğer tescilli iş bilgilerini, müşteri hesap verilerini çalmak ve fidye yazılımı ve kripto kaçırma şemalarını başlatmak için bilgi işlem altyapısına girdi. FBI’ın müdür yardımcısı David Bowdich şunları söyledi:

“Bugünkü duyuru, Çin’deki bilgisayar korsanlarının karşılaştığı sonuçları gösteriyor, ancak aynı zamanda kötü niyetli siber taktikleri uygulamaya devam edenlere adaleti sağlamak için sahip olduğumuz her aracı kullanacağımızı hatırlatıyor.”

Malezyalıları hedef alan iddianame geçen ay ortaya çıkarılırken, Çinli hackerlara yönelik iddianameler Ağustos 2019 ve Ağustos 2020’de ortaya çıktı.