Bitcoin (BTC) gibi kripto paralar, özellikle de satıcılar kripto paranın dalgalanmasından uzak durmayı tercih ettiği için günlük hayatta bir harcama yöntemi olarak kolayca kullanılamıyor. İsviçre merkezli girişim Eidoo, geleneksel finans ve Bitcoin gibi yeni ortaya çıkan varlıklar arasında bir köprü kurmak adına kripto-yasal para dönüşümlerinde denetimli stablecoin’leri kullanan yeni bir Visa kripto banka kartı piyasaya sürdü.

Eidoo Card adlı kart, ödeme devi Visa tarafından onaylandı. Haberi 25 Mayıs’ta duyuran Eidoo, yaptığı açıklamada yeni kartın 40 milyon Visa satıcısına İngiliz Sterlini ve Euro dahil kripto türevli yasal para kabul etme imkanı sunacağını belirtti.

Eidoo CEO’su Thomas Bertani, Visa’nın son onayının Eidoo’nun Visa Avrupa’nın asli üyesi ve Birleşik Krallık’tan e-para lisansı alan Contis ile yaptığı iş birliğinin bir parçası olduğunu açıkladı. Bertani, Visa’nın Contis’in yürüttüğü tüm kart basımı faaliyetlerini ve Birleşik Krallık merkezli finansal hizmetler şirketi Moneyfold tarafından oluşturulan denetimli stablecoin’leri içeren kripto-yasal para dönüşümlerini onayladığını aktardı.

Bu, Contis’in Eidoo Card’ın ihraççısı olacağı anlamına geliyor. Diğer yandan Moneyfold’un Ethereum tabanlı stablecoin’leri Moneyfold Euro ve Moneyfold GBP, kripto-yasal para dönüşümlerinde daha yüksek bir merkeziyetsizlik ve şeffaflık seviyesine ulaşmak için hazırlanıyor.

Bertani, süreci şöyle açıkladı:

“İnsanların bir kripto parası var diyelim, bunu Uniswap gibi DeFi borsalar aracılığıyla stablecoin karşılığından satıyorlar. Daha sonra buradan edinilen denetimli stablecoin 1:1 kur ile (1 Moneyfold EUR = 1 EUR) ödeme gerçekleştirildiğinde kripto karta yükleniyor.”

Kullanıcıların Eidoo Card için ön sipariş vermeleri için Eidoo’nun kendi token’ı EDO’yu stake etmeleri veya yakmaları gerekiyor. Eidoo Card, plana bağlı olarak kullanıcının 100 EDO yakmasının veya 25 binini stake etmesini gerektiriyor. EDO, çeviri yayın saati itibarıyla 0,26 dolardan işlem görüyor. Bertani, kullanıcıların şimdiden 2.700’den fazla kart siparişi verdiğini ve 3 milyondan fazla EDO stake edildiğini belirtti.