Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,194.24
-2862.93
Ethereum
$3,102.09
-145.52
Litecoin
$83.04
-3.4
DigitalCash
$29.91
-1.44
Monero
$118.40
-3.82
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.08
-1.52
Dogecoin
$0.15
-0.01

BitTorrent Token (BTT) Nedir?

0 780

BitTorrent Token (BTT), merkezi olmayan ağlar alanınca öncü bir protokoldür. Aynı zamanda Tron’un bünyesinde kattığı bir ağdır. Her ne kadar Tron, işletmek için yeterli hacme sahip olmadığı iddia edilse de BitTorrent Token’in Tron ağında tokenleşmeyi kolaylıklaştıracağı ve hızlandıracağı konuşuluyor. Kripto para sektöründe adından söz ettirmeye başlayan BitTorrent Token, heyecanla izleniyor. Peki, BitTorrent nedir, amacı nedir? Ne işe yarar? BitTorrent Token arzı nasıl pay edilecek? Bu soruların cevaplarını ele alalım!

BitTorrent Nedir?

BitTorrent, dosyaları farklı ana bilgisayarlardan indirmeye ve yüklemeye izin veren bir protokoldür. Merkezi olmayan ağlar alanında öncü bir sistemdir. Protokolün en yaygın torrenttir. Torrent, film ve müzik gibi telifli içerikleri kanun dışı paylaşmak için kullanılır. Protokol, aylık 170 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bu rakam, günlük internet trafiğinin yüzde 40’ına tekabül ediyor.

BitTorrent Token’in Amacı

BitTorrent Token, BitTorrent kullanıcılarına, BTT karşılığında indirilmiş dosyaları bir süre daha erişimde tutmasını sağlayacak. Böylece dosyalar paylaşımdan kaldırılmadan önce bir süre daha diğer kullanıcıların erişimine sunulabilecek. “Seeding” adı verilen bu işlem için BitTorrent, bu yılın ortalarına doğru seederlara BTT ile ödeme yapan kullanıcılar için BitTorrent Speed hizmeti sunacak. Bu kullanıcılar (leecherlar), daha hızlı dosya indirebilecek. Seederlar da yapılan ödemelerden faydalanabilecek.

BitTorrent protokolünün en büyük handikabı, dosya indiren seedarların seed yapmaya devam etmemesiydi. Tron, yeni uygulamanın kullanıcıları seed yapmaya teşvik edeceğini ümit ediyor. BTT işlemleri de, dolandırıcılara karşı blok zinciri teknolojisi ile onaylanacak.

BTT Yapısı

BTT, TRC-10 standardına sahip bir Tron tokeni olarak toplam arzı 990 milyar olacak. Token dağılımı ise şöyle; yüzde 20 Tron Vakfı, yüzde 19,9 BitTorrent ekosistemi, yüzde 19 ekip, yüzde 10,1 TRX sahipleri, yüzde 10 BitTorrent istemcisi, yüzde 9 seed satışı, yüzde 7 halka açık token satışı, yüzde 4 partnerler, yüzde 2 özel satış.

Türkiye’den de Alınabilecek

1 BTT, 0,00012 dolar olacak. Kullanıcılar 20 bin dolara kadar yatırım yapabilecek. En az 100 bin BTT alınabilecek. Satışa sunulan BTT miktarı, toplam arzın yüzde 6’sı kadar yani 59,4 milyar olacak. BTT’lerin yüzde 40’ı Binance Token, yüzde 60’ı da Tron (TRX) karşılığı satılacak. Token satışı bittikten 15 gün içinde tokenler dağıtılacak. Türkiye’den de Binance kimlik onayına sahip kullanıcılar BTT yatırımı yapabilecek.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.