Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,856.05
+3012.82
Ethereum
$3,100.23
+88.09
Litecoin
$80.89
-1.01
DigitalCash
$29.65
+1.36
Monero
$119.00
+3.18
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.09
+0.42
Dogecoin
$0.15
+0.01

YoBit Rastgele Bir Coin’de Pump Yaptı Fiyatı 15 Kata Kadar Yükselti

0 368

Altcoinler için en çok tercih edilen borsalarından biri olan YoBit, bir ilke imza atıyor!

Kripto para borsası YoBit’ten yapılan açıklamaya göre rastgele bir kripto para pump edildi. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak değerlendirilen borsa, çok farklı bir işe imza atmış oldu.

Yapılan resmi açıklamayla birlikte para dünyasında daha önce yaşanmamış bir olay yaşandı. Rastgele seçilen bir kripto paranın pump yani anlık olarak hızlı değer artışı gerçekleştirildi.

Toplamda 10 BTC değerinde yapılan işlem, 1-2 dakikalık süre içerisinde 1’er BTC olarak tamamlandı.

Yobit geri sayım sonucunda Putin coin’e pump yaptı. Yaptığı pump sonucunda Putin coin 120 Satoshiden 1768 Satoshi’e kadar yükseldi. yobit’in yaptığı pump sonucunda Putin coin’in günlük hacmi 150 Bitcoin’e yaklaştı ve ortalama 250 Satoshi’de fiyatı sabit kalmayı başardı.

putincoin pump

Kripto Para Yatırımcıları Bekleyişte

YoBit tarafından resmi olarak yapılan duyuru sonrasında çok sayıda kripto para yatırımcısı tepki gösterdi. Kripto para borsalarında pump-dump olayları nedeniyle normal yatırımcı müşteriler zarar görüyor. YoBit tarafından gerçekleştirilecek bu işlemin uzun vadeli sonuçlarıysa merak konusu.

Borsanın ne kadar güvenilirliğe sahip olduğuna dair çok sayıda eleştirinin gelmiş olmasına karşın YoBit açıklama yapmadı. 2015 yılı tarihinde kuruluşu gerçekleştirilen kripto para borsası, sahtekarlık iddialarıyla da gündem olmuştu.

Herhangi bir adres ve kurucu bilgisi olmadığından dolayı, yeni kullanıcılar çok daha temkinli. Rusya kayıtlı olan YoBit’in kurucularının kim olduğu belli değil.

Pump-Dump Operasyonları Değer Kaybı Yaşanmasına Sebebiyet Verir

Yeni piyasaya çıkan ve adı bilinmeyen kripto paraların pump edilerek hızlı değer artışı yaşamalarındaki hedef bellidir. Anlık olarak satın alım talebi yaratmak, sonrasında elden çıkararak eski değerine dönmesini sağlamak.

Bu durumda hiçbir şeyden haberi olmayan yatırımcılar, 1-2 saat içerisinde %100-200 seviyesine kadar değer kaybı yaşayabilirler. Belirli bir kripto parada fiyatların hızlıca yükselerek sonra hızlıca düşmesi mantığına dayanan operasyonlar oldukça zarar vericidir.

Borsalarda işlem hacimleri düşük olan yeni kripto paralara temkinli yaklaşılması önemlidir.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.