Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,831.64
+2224.62
Ethereum
$3,570.40
+82.04
Litecoin
$93.91
+0.13
DigitalCash
$38.40
+0.73
Monero
$135.36
-3.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.47
+0.96
Dogecoin
$0.22
+0.04

Venezüella, Yeni Kripto Yasal Çerçevesi’ni Hayata Geçirdi

0 291

Venezüella, sanayi için yasal bir çerçeve kuran yeni kripto yasasını 31 Ocak’ta resmen yürürlüğe soktu.

Venezüella hükümetinin resmi yayın kuruluşu Gaceta Oficial’da yer alan habere göre, kararname; madenciler, kripto girişimcileri ve düzenli tüccarlar için kurallar seti içeriyor. Yasa, 2017 yılında ülkenin parlamentosunun alternatifi olarak oluşturulan Kurucu Ulusal Meclis tarafından Kasım 2018’de onaylanmıştı.

“Kripto Varlıklarının İntegral Sistemine İlişkin Kararname” başlıklı belge, 63 maddeden oluşuyor. Kripto varlıkları, blok zinciri, madencilik ve kriptografi gibi anahtar kripto terimlerinin kısa tanımlarını da içeriyor. Venezüella’da ihraç edilen ve hükümet tarafından yetkilendirilen herhangi bir para birimi, egemen kripto varlığı kavramını sunuyor.

Lisanssız Faaliyetler Cezalandırılacak

Kararname ayrıca, madencilik kuruluşları ve kripto borsaları için zorunlu lisanslar oluşturuyor ve lisanssız faaliyetler için para cezaları getiriyor.

Tasarı, kripto ile ilgili tüm ticari faaliyetleri denetlemek için 2018’de kurulan ulusal kripto bekçisi Sunacrip’in elini güçlendiriyor. 11. maddeye göre, Sunacrip, dijital madencileri, borsaları ve Venezüella kripto pazarında aracı olarak hizmet edebilecek diğer finansal hizmetleri izleyebilecek.

Ayrıca, Sunacrip’in Venezüella’daki tüm kripto aktiflerinin “yaratılması, yayılması, aktarılması, ticarileştirilmesi ve değişimini” kontrol edebileceği de belirtiliyor.

İspanyolca dilindeki kripto çıkışı Criptonoticias, belgenin bu bölümünün Sunacrip’e yerel veya uluslararası, merkezi veya merkezi olmayan herhangi bir kripto ticari platformunu kontrol etme yetkisi verdiğini bildirdi.

Maden Şirketleri Denetlenecek

Ayrıca kararname; kripto borsaları, cüzdanlar ve madencilik kuruluşları için kayıt usullerini de açıklıyor. 28. maddeye göre, işlem hacimlerine, yönettikleri kripto varlık türlerine ve diğer kriterlere bağlı olarak kripto girişimleri için çeşitli lisans türleri sunulacak. Sunacrip’in lisans için tüm başvuruları göz önünde bulunduracağı ve kendi takdirine bağlı olarak kripto şirketleri için kamu ücretleri belirleyeceği bildiriliyor.

Kripto ile ilgili herhangi bir şirketin lisans kurallarını ihlal etmesi veya Sunacrip’e uygun şekilde kaydolmaması durumunda, sahiplerine 1 ila 3 yıla kadar hapis cezası verilebilir. Ayrıca, 50 ila 100 devlet kripto varlığına (3 ila 6 bin dolar arası) ceza kesilebilir.

Kararname ayrıca, Sunacrip’in maden şirketlerini denetleyebileceğini ve hatta yeni tanıtılan kurallara uymadığı takdirde ekipmana el koyabileceğini belirtiyor. 37. maddede, donanıma el konduğunda, “sosyal amaçlar” için elden çıkarılabilir veya kullanılabilir.

Petro’nun 2018’de yeniden başlattığı Venezüella’ya ait petrol destekli kripto para birimi, kararnamede belirtilmedi. Bununla birlikte özellikleri, Venezüella’da yayımlandığı ve hükümet tarafından onaylandığı gibi, egemen kripto varlığı ile eşleşiyor.

Venezüella’da ciddi bir ekonomik ve politik kriz yaşanıyor. Birçok yerel ve uluslararası lider, ülkedeki muhalefet lideri Juan Guaido’yu devlet başkanı olarak tanıdığını açıkladı. Guaido, daha önce Petro’nun yüksek enflasyonu örtmek için “sis perdesi” dışında bir şey olmadığını yazan uzmanlarla aynı fikirdeydi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.