Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$65,310.25
+3071.55
Ethereum
$3,110.67
+85.3
Litecoin
$81.37
+0.76
DigitalCash
$29.61
+1.5
Monero
$114.55
+0.41
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.17
+0.49
Dogecoin
$0.15
+0.01

Venezuela’nın Kripto Parası Petro’ya Kara Para Aklama Suçlaması

0 490

Venezuela’nın kripto para birimi Petro ile kara para aklama işlemleri yapıldığı ileri sürülüyor. Petro’nun hükümet politikaları çerçevesinde kara para aklama için kullanıldığı iddia ediliyor.

Venezuela’da son birkaç aydır ekonomik krizin doğurduğu kaos ortamı devam ediyor. Venezuela hükümeti, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin ambargosunu delmek için kripto para birimi “Petro”yu çıkardı. Hükümet destekli olması sebebiyle spekülasyonlara açık hale gelen Petro, ülkenin çalkantılı döneminden dolayı da iddiaların hedefi haline getirdi. Son iddia, Petro’nun kara para aklama için kullanıldığı iddiası oldu.

Yatırım Fonları Karşılıksız Çıktı

Petro, hükümetin ambargoları aşmak için kullandığı bir para olarak görülüyor. Yurt dışından yatırım çekmek için Petro kullanılacaktır. Petro, 2018’de 735 milyon dolar yatırım aldı. ICO döneminde ise 3,4 milyon dolar çekti.

Kripto para piyasalarında kolaylıkla kabul görmeyen Petro için hükümet yeni yol haritaları belirledi. ETH ve BTC ile ticaret yapılabilen bir borsa faaliyete geçirildi. Bu arada bolivar ile Petro alınabilmesi sağlandı.

Bu süreçte Latin Amerika borsasının bir araştırması yayınlandı. Buna göre, Petro’nun çektiği yatırım fonlarının blok zinciri kayıtlarında bulunmadığı ortaya çıktı. Karşılıksız olduğu görülen Petro için kara para aklama iddiaları gündeme geldi.

İddialar Kara Para Aklama İle Sınırlı Değil

Petro’nun yönetiminde bulunduğu belirtilen “Aerotrading” ve “Zeus” firmalarının da Petro ile ilgilerinin bulunmadığı iddia ediliyor. Petro ile ilişkili 8 farklı hesaplardan da anormal transferler yapıldığı ileri sürülüyor.

Petro aracılığı ile olmayan kaynakların var gibi gösterildiği; bu şekilde dolandırıcılık yapıldığı da diğer iddialar arasında bulunuyor. Tüm bu verilere göre Petro’nun kara para aklama için kullanıldığı kanaati ortaya çıkıyor. Bu sebeple Petro ile yapılan işlemlerin büyük bir hayal kırıklığı yaşatabileceği ileri sürülüyor.

Hükümet Destekli İlke Kripto Para Birimi

Petro, bir hükümet tarafından desteklenen ilk kripto para olma özelliği taşıyor. Petrole dayalı olduğu iddia edilen Petro, hükümet destekli olmasının cilvelerini yaşıyor. Temelinde XEM para birimi olan Petro, NEM Vakfı’nın blok zinciri teknolojilerini kullanıyor. Petro’yu bazı Venezuelalı şirketler yönetiyor ve işletiyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.