Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,151.14
+154.06
Ethereum
$3,165.45
-40.95
Litecoin
$84.43
-0.61
DigitalCash
$31.24
-0.01
Monero
$121.75
+1.74
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.98
-0.06
Dogecoin
$0.16
-0

Ukrayna’daki Düzenlemeler Kripto Para Biriminin Gelişimini Önlüyor

0 279

Ukrayna’daki aşırı orandaki düzenlemelerin, kripto para birimi sektörünün ülkede gelişmesini engellediği bildiriliyor.

Ukrayna Merkez Bankası (NBU) Strateji ve Reform Departmanı Müdürü Mikhail Vidyakin, ülkede kripto para birimlerini düzenleme yetkisine sahip çok fazla kurum olduğunu belirtiyor.

Ukrayna’da bu tanımlamaya giren en az üç devlet kurumu var: NBU, Maliye Bakanlığı ve Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu. Vidyakin, endüstrinin gelişimini desteklemek için potansiyel düzenleyici sayısının azaltılması gerektiğini söylüyor.

Vidyakin, ayrıca, Ukrayna’nın endüstri için daha iyi tanımlara, kripto için de daha net bir düzenleyici çerçeveye ihtiyacı olduğuna inanıyor. NBU yetkilisi, piyasanın büyümesine izin veren düzenlemeleri desteklediğini ve bankaların fintech (finans-teknoloji) sektörüyle etkileşime açık olması gerektiğini belirtti.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz yıl ekim ayında kripto ile ilgili faaliyetlerin sınıflandırılması ve yasallaştırılması için bir devlet politikası başlattı. Ancak, asıl yasal çerçeve henüz hükümet tarafından getirilemedi.

Ukrayna Parlamentosu, Eylül 2018’de, sanal varlıklarla işlem yapan bireyler ve tüzel kişiler için yüzde 5 vergi teklif eden kripto para birimi cinsinden vergi hakkında bir taslak hazırladı. Taslakta ayrıca, 1 Ocak 2024’te başlayan işletmeler için kripto ile ilgili vergi oranını yüzde 18’e çıkarmayı teklif edildi.

Bu arada, Ukrayna Maliye Bakanlığı bünyesindeki bir çalışma grubu kripto vergilendirmesi ile ilgili kuralları görüşüyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.